EN / GR
+30 210 96 10 135[email address]
APOSTOLI WINERY

APOSTOLI WINERY

Greece, Central Macedonia, Serres

Contact:
  •   Website
  • [email address]
  •   +306946579507
  •   Στρυμονικό Σερρών, Strymoniko, Greece
Company People
KONSTANTINA GOULA
KONSTANTINA GOULA

Sales Department

  • Company ID:
  • Business

    Winery - Distillery
  • Export Activity

    No

Profile

Το ταξίδι ξεκινά με ένα δεμάτι κλήματα...

Όλα ξεκίνησαν το 1924. Λίγα χρόνια μετά την μικρασιατική καταστροφή, με την ανταλλαγή των πληθυσμών, κάποιες οικογένειες Ελλήνων προσφύγων ξεκίνησαν από την Ανατολική Ρωμυλία και τη Βάρνα με τα κάρρα τους, κουβαλώντας μαζί τους ότι πολυτιμότερο είχαν ως ανάμνηση από τις χαμένες πατρίδες: ανάμεσα σε αυτά και  ένα δεμάτι κλήματα από τα αμπέλια της γης που άφησαν πίσω τους.  Έπειτα από πολλές κακουχίες  κατόρθωσαν να φτάσουν στον προορισμός τους:  ένα χωριό που βρισκόταν στις δυτικές υπώρειες του Βερτίσκου όρους στην επαρχία Βισσαλτίας της ευρύτερης περιοχής  του Νομού Σερρών,.

Μέσα σε λίγα χρόνια από την εγκατάστασή τους, ανέπτυξαν την αμπελοκαλλιέργεια χάρη στις ευνοικές κλιμματολογικές συνθήκες της περιοχής και στο κατάλληλο υπεδάφος.  Με την σκληρή δουλειά τους και την τεχνογνωσία που μετέφεραν από τον τόπο τους, κατάφεραν  να δημιουργήσουν τον μεγαλύτερο αμπελώνα στον Νομό Σερρών, μετονομάζοντας το χωριό τους σε Άμπελοι το 1934.

 

Το κρασί γίνεται οικογενειακή υπόθεση...

Για 70 χρόνια καλλιεργούσαν τα αμπέλια τους με τον παραδοσιακό τρόπο παράγοντας κρασί και τσίπουρο και προμηθεύοντας μεγάλες βιομηχανίες κρασιού της Ελλάδας. Μία από τις οικογένειες οινοπαραγωγών του χωριού ήταν και η οικογένεια του Κωνσταντίνου Γούλα που από το 1974 επιβιώνει από την αμπελοκαλλιέργεια.
 

Τα παιδικά όνειρα παίρνουν μορφή...

 Εκεί, στα μονοπάτια των παιδικών του ονείρων, το 2000, ο γιος του Απόστολος Γούλας συλλαμβάνει την ιδέα και συμβάλλει αποφασιστικά στην δημιουργία ενός σύγχρονου επισκέψιμου οινοποιείου με σκοπό να συνεχίσει την μακραίωνη αμπελοοινική παράδοση των κατοίκων της περιοχής.

Πολύτιμοι αποδέκτες στην εκπλήρωση της ιδέας του είναι οι οικογένειες του Κωστα Γαλάτση (διαθέτει από το 1936 το πρώτο αποσταγματοποιείο της περιοχής) και του Γ. Φλώρου, οι οποίες μοιράζονται μαζί του τους κόπους και τις προσδοκίες της δημιουργίας τους.

Η κοινή προσπάθεια αποφέρει το 2004 το  «Κτήμα τ’ Αποστόλη», ένα επισκέψιμο οινοποιείο-αποσταγματοποιείο, 15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από την «πόλη της Γερακίνας» σε μια περιοχή που διαθέτει  3000 στρέμματα αμπελοκαλλιέργειας . Το οινοποιείο συνδυάζει τη σύγχρονη τεχνολογία με την παραδοσιακή βιολογική καλλιέργεια, ενώ έχει λάβει και βραβείο καλής πρακτικής από το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο

Τα επόμενα 15 χρόνια παρά τις δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες, με μικρά αλλά σταθερά βήματα ξεχωρίζει με την ενεργή του παρουσία στην τοπική αγορά τόσο για την καινοτομία των προϊόντων του όσο και για την ποιότητα που προσφέρει.

Products

Loading...

APOSTOLI WINERY

Winery - Distillery
ΕΡΙΦΥΛΗ
ΕΡΙΦΥΛΗ
Wine, Distilled, Vinegar & Vinous Products / Red Wine

Η Εριφύλη ξεχωρίζει για το φρουτώδες και μεθυστικό της μπουκέτο όπου κυριαρχούν τα μαύρα φρούτα του...

Features

Dry

APOSTOLI WINERY

Winery - Distillery
EROS ROSE
EROS ROSE
Wine, Distilled, Vinegar & Vinous Products / Rose Wine

Ένας αναγραμματισμός που ξυπνάει τις αισθήσεις: Εάν βάλετε το γράμμα “ε” μπροστά, η λέξη που προκύπτ...

Features

Dry

APOSTOLI WINERY

Winery - Distillery
CHARDONNAY
CHARDONNAY
Wine, Distilled, Vinegar & Vinous Products / White Wine

Μία διεθνής ντίβα, εκ Βουργουνδίας ερχόμενη, που ξέρει να προσαρμόζεται σε κάθε κλίμα και εποχή &...

Features

Dry
Company People
KONSTANTINA GOULA
KONSTANTINA GOULA

Sales Department