EN / GR
+30 210 96 10 135[email address]
ΔΙΚΤΥΟ ΟΙΚΟΤΕΧΝΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

ΔΙΚΤΥΟ ΟΙΚΟΤΕΧΝΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Ελλάδα, Κρήτη, Ηράκλειο

Επικοινωνία:
  •   Website
  • [email address]
  •   +306936973423
Χρήσιμες πληροφορίες
Οι άνθρωποι της Εταιρείας
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ

Υπεύθυνος Τμήματος

  • Ταυτότητα Επιχείρησης:
  • Δραστηριότητα

    Σύνδεσμος/Συνεταιρισμός
  • Εξαγωγική δραστηριότητα

    Όχι

Προφίλ

Με συνειδητές τις δυσκολίες, επιχειρούμε να «χτίσουμε από τα κάτω» μία νέα διαδρομή στο χώρο της οικοτεχνίας με πλήρη επίγνωση ότι οι φυσικοί πόροι και ο αγροδιατροφικός πολιτισμός της Κρήτης σηματοδοτούν μία μοναδική κληρονομιά η οποία μέσα από την οικοτεχνική διαδικασία της μεταποίησης μπορεί να λειτουργήσει ως απάντηση στα αγροδιατροφικά και οικονομικά αδιέξοδα της εποχής.

 

Η δημιουργία του «Δικτύου Οικοτεχνών Κρήτης», έχοντας ως στόχο την ενίσχυση των μελών του και γενικότερα του Οικοτεχνικού Συστήματος της Κρήτης, αποτελεί μία συντονισμένη κοινή έκφραση που έρχεται να διευρύνει τόσο την «ορατότητα» των οικοτεχνικών προϊόντων όσο και των περιοχών προέλευσή τους, «χτίζοντας» πάνω σε μία ταυτότητα με πολλές αξίες.

 

 Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε συμμετέχοντας στη δημιουργία του δικτύου με αίσθηση υπευθυνότητας όπως δηλαδή πρέπει να χαρακτηρίζεται μία ενεργή κοινωνία, θέλοντας να εκφράσουμε με πάθος και αγάπη αυτό που κάνουμε και να το μεταδώσουμε και σε άλλους (συν - παραγωγούς, επισκέπτες, καταναλωτές, κλπ). Κι όλα αυτά με όρους και πρακτικές που ελαχιστοποιούν το αντίκτυπο στο περιβάλλον, που προωθούν την υπευθυνότητα στη διαχείριση των πόρων και των δεδομένων που ενσωματώνουν τα προϊόντα μας.

 

Επιδιώκουμε να συμβάλλουμε «στο χτίσιμο ενός άλλου διατροφικού μοντέλου» με χαρακτηριστικά την αυτάρκεια, την κοινωνική και περιβαλλοντική ισορροπία, δηλαδή ένα αγροδιατροφικό σύστημα που προστατεύει τους παραγωγούς, τους καταναλωτές, τους εργαζόμενους και βεβαίως την ίδια τη γη.


Οι άνθρωποι της Εταιρείας
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ

Υπεύθυνος Τμήματος