EN / GR
+30 210 96 10 135[email address]
ΜΕΛΙ ΚΙΣΣΑΜΙΤΙΚΟ - ΚΟΥΦΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΜΕΛΙ ΚΙΣΣΑΜΙΤΙΚΟ - ΚΟΥΦΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ελλάδα, Κρήτη, Χανιά

Επικοινωνία:
  • [email address]
  •   +302822023914
Οι άνθρωποι της Εταιρείας
ΓΙΩΡΓΟΣ  ΚΟΥΦΑΚΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΦΑΚΗΣ

Παραγωγός

  • Ταυτότητα Επιχείρησης:
  • Δραστηριότητα

    Παραγωγός Μελισσοκομικών Προϊόντων
  • Εξαγωγική δραστηριότητα

    Όχι

Προφίλ

Μέλι Κισσάμου, θυμαρίσιο μέλι, Χανιά.

 Ιδιότητες Θυμαρίσιου μελιού.

       Το θυμαρίσιο μέλι  είναι έντονα αρωματικό με ευχάριστη γεύση.  Θεωρείται ότι έχει τονωτικές αλλά και αντισηπτικές ιδιότητες, καθώς βοηθάει στην γρήγορη επούλωση των πληγών. Επίσης, θεωρείται ότι βοηθάει στην αντιμετώπιση της αϋπνίας, αναπνευστικών και πεπτικών παθήσεων ακόμα και καρδιαγγειακών νοσημάτων. Το καλύτερο θυμαρίσιο μέλι θα βρείτε στα ελληνικά νησιά και ιδιαίτερα στην Kρήτη.

Ιδιότητες  μελιού από Πεύκο.

        Το μέλι πεύκου  έχει αντισηπτική δράση, βοηθά στην αντιμετώπιση των φλεγμονών και δρα ενάντια στον βήχα και στην  ουρική αρθρίτιδα. Επίσης είναι  ένα θαυμάσιο φάρμακο για την καταπολέμηση των παθήσεων  του λαιμού  ενώ χάρη στο χαμηλό Ph και στην υψηλή περιεκτικότητά του σε υπεροξείδιο του υδρογόνου, αντιμετωπίζει αποτελεσματικά ένα ευρύ φάσμα παθογόνων μικροοργανισμών συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην πρόληψη και τη θεραπεία πολλών ασθενειών. Επιπλέον, το πευκόμελο έχει έντονη αντιοιστρογονική δράση σε καρκινικά κύτταρα του μαστού, είναι τονωτικό, αυξάνει το ρυθμό λειτουργίας της καρδιάς, μειώνει τα προβλήματα έλκους και λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε χολίνη βοηθά τα άτομα που πάσχουν από δυσκοιλιότητα. Τέλος, δεν περιέχει το ένζυμο Καταλάση και ως εκ τούτου έχει ισχυρές αντιμικροβιακές ιδιότητες. Το πευκόμελο θεωρείται μέλι υψηλής θρεπτικής αξίας. Η υψηλή θρεπτική αξία του οφείλεται στο υψηλό ποσοστό τέφρας που διαθέτει και στο μεγάλο αριθμό διαφορετικών ουσιών που συνυπάρχουν στη σύστασή του. Από τις ουσίες αυτές κυρίαρχη θέση κατέχουν τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία (το ασβέστιο, το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος, ο σίδηρος, ο χαλκός κ.λπ.) τα οποία βρίσκονται σε μεγάλες συγκεντρώσεις στο πευκόμελο. Έκτος από ιχνοστοιχεία το μέλι από πεύκο είναι πλούσιο σευδατάνθρακες (φρουκτόζη, δεξτρόζη, σακχαρόζη), οργανικά οξέα, πρωτεΐνες, αμινοξέα, μεταλλικά άλατα, ένζυμα, βιταμίνες , νάτριο και κάλιο ενώ  έχει  λιγότερες θερμίδες σε σχέση με τα υπόλοιπα μέλια. Η συμβολή του πευκόμελου  στη διατροφή και στην υγεία του ανθρώπου είναι πολύτιμη και γι’ αυτό συστήνεται σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, σε αθλητές και σε παιδιά.

Δύο Βραβεία ποιότητας στο «Κισσαμίτικο» Μέλι.

           Το ανώτατο, Πλατινένιο  βραβείο Ποιότητας κατέκτησε το «Κισσαμίτικο» Θυμαρίσιο Μέλι του παραγωγού, κ.  Κουφάκη Γιώργου, στα Διεθνή Βραβεία Μελιού Λονδίνου 2020 (London International Honey Awards), που πραγματοποιήθηκε στις 22 – 23 Ιουνίου 2020. Στο  διαγωνισμό μελιού στο Λονδίνο, το  «Κισσαμίτικο» Θυμαρίσιο Μέλι  κατάφερε να ξεχωρίσει για την υψηλή ποιότητα και μοναδική γεύση του.

       Στόχος των συγκεκριμένων βραβείων είναι η ανάδειξη της διατροφικής αξίας του μελιού και της ποιότητας των επώνυμων και ανώνυμων  προϊόντων που υπάρχουν. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν μέλια από όλες τις  χώρες του κόσμου.

      Επίσης, κατέκτησε ακόμα ένα δεύτερο Χάλκινο Ολυμπιακό βραβείο ανώτατης γεύσης  στα Taste Olymp Award, που πραγματοποιήθηκαν την  ίδια χρονική περίοδο στην Αθήνα.

     Ο κ. Κουφάκης Γιώργος δραστηριοποιείτε με την παραγωγή Μελιού από το 2007, με πολύ ζήλο και μεράκι γι` αυτό που κάνει. Επίσης  έχει συμμετάσχει σε αρκετές εκθέσεις τροφίμων για τη προώθηση και αναγνώριση του προϊόντος του.

      Ο κ. Κουφάκης Γιώργος  ανέφερε: «Η  βράβευση και η διεθνείς διάκριση που παίρνει το «Κισσαμίτικο» Θυμαρίσιο Μέλι, όχι μόνο με κάνει  υπερήφανο, αλλά και μου δίνει  δύναμη να συνεχίσω την προσπάθεια μου, να το διατηρήσω στην κορυφή, προσφέροντας ένα ελληνικό , Κρητικό, Κισσαμίτικο  μέλι υψηλών προδιαγραφών στο κόσμο».

Οι άνθρωποι της Εταιρείας
ΓΙΩΡΓΟΣ  ΚΟΥΦΑΚΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΦΑΚΗΣ

Παραγωγός