EN / GR
+30 210 96 10 135[email address]
ΜΕΣΑΝΤΡΑ

ΜΕΣΑΝΤΡΑ

Ελλάδα, Βόρειο Αιγαίο, Λέσβος

Επικοινωνία:
  •   Website
  • [email address]
  •   +302251025500
  •   Ερεσός, Ελλάδα
Social:
Οι άνθρωποι της Εταιρείας
ΦΩΤΗΣ  ΞΕΝΕΛΛΗΣ
ΦΩΤΗΣ ΞΕΝΕΛΛΗΣ

Παραγωγός

  • Ταυτότητα Επιχείρησης:
  • Δραστηριότητα

    Παραγωγός Προϊοντων Αρτοποιΐας/Ζαχαροπλαστικής
  • Εξαγωγική δραστηριότητα

    Όχι

Προφίλ

Όπως σε όλες τις αγροτικές περιοχές της Ελλάδος, έτσι και στο νησί της Λέσβου, στον κάμπο της Ερεσού (παραθαλάσσιο τουριστικό χωριό), βρίσκουμε τις πρώτες κατοικίες, μικρά εξοχικά σπιτάκια , στην ντοπιολαλιά ΚΟΥΛΕΣ, που κατοικούνταν από Απρίλη περίπου μέχρι Οκτώβρη. Συνήθως οι ΚΟΥΛΕΣ ήταν χτισμένες σε χωράφια με συκιές, ελιές, βυσσινιές, αμυγδαλιές, αμπέλια και πολλά άλλα δέντρα. Τα σπιτάκια αυτά, ήταν κατασκευασμένα με πέτρα και ξύλο, χωρίς πολυτέλειες, όπου φιλοξενούσαν τις οικογένειες, τι σοδειές, που μαζεύανε το καλοκαίρι και πολλές φορές και τα ζώα τους.
Οι πετρόχτιστοι τοίχοι, είχαν εσωτερικά κάποιες εσοχές που χρησιμοποιούνταν σαν αποθηκευτικοί χώροι, δηλαδή σαν πιατοθήκες, σαν ντουλάπια και ντουλάπες. Οι χώροι αυτοί ή ήταν εκτεθειμένοι στους επισκέπτες του σπιτιού, όπως οι πιατοθήκες ή ήταν καλυμμένες με ξύλινα κανάτια για τους πλουσίους, οι δαντέλες κεντημένες από την νοικοκυρά για να μην φαίνεται το περιεχόμενο τους. Οι νοικοκυρές συναγωνιζόταν πια θα κάνει το πιο όμορφο κέντημα για να καλύψει την Μεσάντρα της και να ομορφύνει τον χώρο. Την ημέρα ήταν όλα κρυμμένα πίσω από την Μεσάντρα, και το βράδυ βγαίναν από μέσα όλα τα στρωσίδια, τα υφαντά σεντόνια, τα μαξιλάρια, τα σκεπάσματα για να κοιμηθεί η οικογένεια.
Μια τέτοια κουρτίνα, Μεσάντρα διεσώθει από τα προικιά της γιαγιάς μας, που βρέθηκαν στο πέρασμα των χρόνων, να ξεκουράζονται στο μπαούλο των αναμνήσεων μας.
Όταν στήσαμε τον πρώτο χώρο αναζήτησης παραδοσιακών γεύσεων (το ταβερνάκι μας) δίπλα στο Γένι Τζαμί στην επάνω σκάλα της Μυτιλήνης, μια συνοικία ιστορική, γραφική και νοσταλγική, αναζητήσαμε ένα όνομα που να ταιριάζει στο ταβερνάκι μας και στην φιλοσοφία των αναζητήσεων μας. Βαφτίσαμε λοιπόν το ταβερνάκι μας «ΜΕΣΑΝΤΡΑ» τόπος αναζήτησης παραδοσιακών γεύσεων, πλύναμε την Μεσάντρα μας, την κολλαρίσαμε γιατί είναι από φιλέ, την βάλαμε σε κάδρο και την στολίσαμε ως σύμβολο της οικογενειακής μας επιχείρησης.
Η ΜΕΣΑΝΤΡΑ ξανάζησε για να στολίσει. Βρήκε τη θέση της. Μετά ξεκίνησαν οι παραγωγές των σύκων τα αμπέλια, τα βύσσινα, τα αμύγδαλα, τα καρύδια, το πάθος μας για τα αγνά προϊόντα! Το σήμα κατατεθέν μας συνεχίζει να είναι η ΜΕΣΑΝΤΡΑ, η οποία μας ενώνει με το παρελθόν, μας θυμίζει τις ρίζες μας και μας δίνει δύναμη και όραμα για το μέλλον, γιατί αν ξεχάσουμε το παρελθόν μας δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στο μέλλον μας.

Προϊόντα

Loading...

ΜΕΣΑΝΤΡΑ

Παραγωγός Προϊοντων Αρτοποιΐας/Ζαχαροπλαστικής
Ξηρά Σύκα Αιδινιά – 500g
Ξηρά Σύκα Αιδινιά – 500g
Είδη Παντοπωλείου / Αποξηραμένα Φρούτα

Ξηρά Σύκα Αιδινιά – 500g Σύκα επιλεγμένα μεγάλου μεγέθους, σαρκώδη, Α’ ποιότητος, συλλέγονται, λι...

Χαρακτηριστικά

Σύκο

ΜΕΣΑΝΤΡΑ

Παραγωγός Προϊοντων Αρτοποιΐας/Ζαχαροπλαστικής
Οίνος Ασύρτικος ΜΥΤΙΛΟΣ – 0,75L
Οίνος Ασύρτικος ΜΥΤΙΛΟΣ – 0,75L
Κρασί, Αποστάγματα, Ξύδι & Οινικά Προϊόντα / Οίνος Λευκός

Οίνος Ασύρτικος ΜΥΤΙΛΟΣ – 0,75L Λευκό μονοποικιλιακό κρασί με έντονα αρώματα της ποικιλίας Ασύρτι...

Χαρακτηριστικά

Βιολογικά Λευκό

ΜΕΣΑΝΤΡΑ

Παραγωγός Προϊοντων Αρτοποιΐας/Ζαχαροπλαστικής
Μαρμελάδα Σύκου – 250g
Μαρμελάδα Σύκου – 250g
Αρτοποιΐα & Ζαχαροπλαστική / Μαρμελάδες/Βιολογικά Προϊόντα / Παραδοσιακά Γλυκά

Μαρμελάδα Σύκου – 250g Μαρμελάδα από ολόφρεσκα σύκα, χωρίς συντηρητικά. Συνταγή από τις περασμέν...

Χαρακτηριστικά

Σύκο
Οι άνθρωποι της Εταιρείας
ΦΩΤΗΣ  ΞΕΝΕΛΛΗΣ
ΦΩΤΗΣ ΞΕΝΕΛΛΗΣ

Παραγωγός