EN / GR
+30 210 96 10 135[email address]
PANOUSSI WINES

PANOUSSI WINES

Ελλάδα, Πελοπόννησος, Κορινθία

Επικοινωνία:
Social:
Οι άνθρωποι της Εταιρείας
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ  ΠΑΝΟΥΣΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ

Επιχειρηματίας

  • Ταυτότητα Επιχείρησης:
  • Δραστηριότητα

    Οινοποιείο - Αποσταγματοποιείο
  • Εξαγωγική δραστηριότητα

    Ναι

Προφίλ

Η ιστορία του Panoussi Wines γεννάται στα μέσα της δεκαετίας του 1960 από τον παππού μας ο οποίος φύτεψε το πρώτο του στρέμμα αμπέλι στην περιοχή της Σκοτεινής στους πρόποδες του όρους Σκίαθις, σε υψόμετρο 650m σε γόνιμο & αργιλώδες έδαφος , απολύτως κατάλληλο για να μεγαλώσει η περίφημη ποικιλία Αγιωργίτικου που είναι μια από τις μεγαλύτερες αμπελουργικές ζώνες ΠΟΠ της Ελλάδος . Η πείρα του παππού ο οποίος αυτοδίδακτα, παρήγαγε οίνους , σε ξύλινα βαρέλια, χωρίς τη χρήση πρόσθετων υλικών, περνάει από γενιά σε γενιά και το 2019 η οικογένεια μας κατάφερε να προχωρήσει σε φύτευση επιλεγμένων ποικιλιών αμπέλου , όπως τα ΑΓΙΩΡΓΉΤΙΚΟ , SYRAH & MERLOT όπου ήταν χρονιά ορόσημο για εμάς διότι ιδρύθηκε η εταιρεία από τον γιό του Χαράλαμπο Πανούση και τα εγγόνια του Δημήτρη και Μαριάντα .  

Η καλλιέργεια , η συγκομιδή , η παραγωγή & η εμφιάλωση γίνεται αποκλειστικά από εμάς τους ίδιους στο οινοποιείο προσδίδοντας ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και εξαιρετική ποιότητα στην παραγωγή των οίνων μας . Τηρώντας τα παραδοσιακά μυστικά του παππού μας και σε συνεργασία με έμπειρους οινολόγους της περιοχής μας έχουμε εμφιαλώσει τον πρώτο ερυθρό οίνο σε φιάλη δίνοντας της το όνομα “ Le Debut “ που για εμάς σηματοδοτεί το ξεκίνημά μας σε αυτό το μαγευτικό δρόμο του κρασιού που μας μεγάλωσε . 

 Η φιλοσοφία μας βασίζετε στο να καλλιεργούμε τα αμπέλια μας με απόλυτα φυσικούς τρόπους χωρίς να χρησιμοποιούμε φυτοφάρμακα διότι πιστεύουμε ότι η πρώτη ύλη είναι η βάση της επιτυχίας για έναν ποιοτικό οίνο . Όλες οι διαδικασίες περνάνε από τα δικά μας χέρια για να είμαστε σίγουροι ότι ακολουθούνται όλοι αυτοί οι φυσικοί τρόποι οινοποίησης χωρίς πρόσθετα ζύμωσης .

Το όραμά μας είναι να φτάνει στο τελικό καταναλωτή το κρασί μας όσο πιο φυσικό γίνεται για να αναδεικνύονται τα φυσικά αρώματά του και η γεύση του


Προϊόντα

Loading...

PANOUSSI WINES

Οινοποιείο - Αποσταγματοποιείο
Le debut
Le debut
Κρασί, Αποστάγματα, Ξύδι & Οινικά Προϊόντα / Οίνος Κόκκινος

Το κρασί εμφανίζεται με ένα φωτεινό ρουμπινί χρώμα και μενεξεδιές ανταύγειες .Θα γευτ...

Χαρακτηριστικά

ΠΓΕ Τύπος Συσκευασίας / Γυάλινη Φυάλη
Οι άνθρωποι της Εταιρείας
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ  ΠΑΝΟΥΣΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ

Επιχειρηματίας