EN / GR
+30 210 96 10 135[email address]

Event Details

Η Μακεδονική Κουζίνα | | Σεφ Κωνσταντίνος Γεωργαντζάς

Ο γαστρονομικός πλούτος της Ελλάδας, οι ιδιαίτερες συνταγές κάθε περιοχής και τα μοναδικά προϊόντα των παραγωγών μας, είναι συνεχώς πηγή έμπνευσης για τους ταλαντούχους σεφ μας! Μέσα από τις γαστρονομικές εκπομπές του DeliFair, οι Περιφέρειές μας, σας παρουσιάζουν τα μυστικά της τοπικής τους κουζίνας, παραδοσιακές συνταγές, μυστικά γενεών και διατροφικά tips και μια σωστή διατροφή! Η ομάδα των σεφ μας σας ταξιδεύει σε γευστικές διαδρομές και γαστριμαργικές εμπειρίες, χρησιμοποιώντας τα πιο αγνά υλικά που με μεράκι και αγάπη παράγουν οι τοπικοί μας παραγωγοί. 


ΣΕΦ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΑΤΖΑΣ, ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΜΕΝΟΥ

  • Μανέστρα με μύδια, τομάτα & φέτα
  • Αρνάκι καπαμάς
  • Ομελέτα με πατάτες και βουβαλίσιο καβουρμά λίμνης Κερκίνης


Συνταγές που γεννήθηκαν σε ένα γοητευτικό σταυροδρόμι γεύσεων και πολιτισμών


Η Μακεδονική Κουζίνα αποτελεί μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι η δικός μας τρόπος να στηρίξουμε και να οργανώσουμε τον Γαστρονομικό Τουρισμό, προτείνοντας στους επισκέπτες μας ένα απολαυστικό ταξίδι στις γεύσεις, τα υλικά και τις συνταγές ενός τόπου, πλούσιου σε παραδόσεις και γεμάτου αγάπη για καθετί αυθεντικό. Έχει ως στόχο να αναδείξει και να συνθέσει τα προϊόντα και τις συνταγές, που γεννήθηκαν μέσα από αιώνες ιστορίας σε ένα από τα πιο πλούσια σταυροδρόμια γεύσεων και πολιτισμών.

H Μακεδονική Κουζίνα έχει τη δική της μοναδική ταυτότητα, στενά δεμένη με την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής. Συνδυάζει αυθεντικές γεύσεις και εξαιρετικής ποιότητας παραδοσιακές πρώτες ύλες. Ζωντανεύει συνταγές, που γεννήθηκαν από τη γαστρονομική παράδοση Ποντίων, Βλάχων, Σαρακατσαναίων, Μικρασιατών και ντόπιων κατοίκων, με τη σημαντική επιρροή της Εβραϊκής και της Αρμενικής κοινότητας του τόπου. Η Μακεδονική Κουζίνα επιλέγει τα υλικά της, ακολουθώντας τις εποχές του έτους και προσφέρει απολαύσεις που υπερβαίνουν τον χρόνο.

Κύρια χαρακτηριστικά της Μακεδονικής Κουζίνας είναι η χρήση αλλαντικών, τυροκομικών, οσπρίων, κηπευτικών για τη σύνθεση μοναδικών συνταγών και τη δημιουργία απολαυστικών εδεσμάτων. Ακολουθώντας τον πλούτο και τις εναλλαγές του μακεδονικού τοπίου, κάθε περιοχή της Μακεδονίας έχει να συμπληρώσει και να προσφέρει στον γαστρονομικό χάρτη κάτι ξεχωριστό, εμπνευσμένο από τις δικές της παραδόσεις. Κι έτσι το ταξίδι γίνεται πραγματικά μαγικό. 


Λεπτομέρειες γεγονότος

  • Τύπος

    Live Cooking
  • Έναρξη

    01 Μαρτίου 2021 - 17:30
  • Λήξη

    01 Μαρτίου 2021 - 18:05
  • Ομιλητής