EN / GR
+30 210 96 10 135[email address]
ΚΡΑΣΙΣ

ΚΡΑΣΙΣ

Ελλάδα, Πελοπόννησος, Κορινθία

Επικοινωνία:
  •   Website
  • [email address]
  •   +306977645959
  •   Αρχαία Κόρινθος, Greece
Οι άνθρωποι της Εταιρείας
Δούκας Νίκος
Δούκας Νίκος

Τμήμα Πωλήσεων

  • Ταυτότητα Επιχείρησης:
  • Δραστηριότητα

    Ποτά, Χυμοί και Αφεψήματα
  • Εξαγωγική δραστηριότητα

    Όχι

Προφίλ

ΚΡΑΣΙΣ

 

Ανακάτεμα, ανάμειξη, συνένωση  από το αρχαίο ρήμα κεράννυμι, μετοχή κεκραμένος (όπως λέμε κεκραμένος οίνος).

Η λέξη πέρα από την πρακτική της σημασία, για το ανακάτεμα κυρίως υγρών, χρησιμοποιείτο στην Φιλοσοφία και στην Ιατρική για την ανάμειξη των δραστικών ποιοτήτων (θερμού, ψυχρού, ξηρού και υγρού) και των χυμών του ανθρωπίνου σώματος. Στην ανάμειξη αυτή, η επικράτηση μιας ποιότητας (και του αντίστοιχου χυμού), έδινε τα ιδιαίτερα γνωρίσματα στον άνθρωπο και ονομάτιζε την κράση του (π.χ θερμή κράση). Σήμερα συναντάται στις φράσεις: εύκρατο κλίμα, δυνατή κράση, ιδιοσυγκρασία. 

Ο Γαληνός (2ος αι. μ.Χ), υπήρξε ο σπουδαιότερος Ιατρός της αρχαιότητας μετά τον «θεϊκό», όπως τον αποκαλεί Ιπποκράτη. Με θεμέλιο τις θεωρίες του Ιπποκράτη, όπως τη «θεωρία των χυμών», την «ομορφότερη θεωρία της ιατρικής», και πιστεύοντας ότι «ο άριστος ιατρός είναι και φιλόσοφος», ο Γαληνός συστηματοποίησε και επέκτεινε την ιατρική, αλλά και την ευρύτερη γνώση του αρχαίου κόσμου, αφήνοντάς μας περί τα 150 έργα σε 500 βιβλία, μια πολύτιμη κληρονομιά που παραμένει ανεξάντλητη.

Μελετώντας τα έργα του, ανακαλύψαμε χρηστικά αρχαία ελληνικά προϊόντα ανεκτίμητης αξίας και γεννήθηκε η επιθυμία να τα επαναφέρουμε στις μέρες μας. Επιλέξαμε πρώτα τα αγαπημένα μας ΟΞΥΜΕΛΙ και ΜΕΛΙΚΡΑΤΟΝ, τηρώντας με ακρίβεια τον τρόπο παρασκευής που ο ίδιος ο Γαληνός λεπτομερώς κατέγραψε.

Προϊόντα

Loading...

ΚΡΑΣΙΣ

Ποτά, Χυμοί και Αφεψήματα
ΟΞΥΜΕΛΙ
ΟΞΥΜΕΛΙ
Vegan / Μέλι & Προϊόντα Μέλισσας/Κρασί, Αποστάγματα, Ξύδι & Οινικά Προϊόντα / Ξύδι/Προϊόντα Υγείας & Ευεξίας / Υπερτροφές

ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΤΟ ΑΠΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΞΥΔΙ - ΠΕΡΙΧΥΜΑ / DRESSING Ακριβής παρασκευή από συνταγή του αρχαί...

Χαρακτηριστικά

Οι άνθρωποι της Εταιρείας
Δούκας Νίκος
Δούκας Νίκος

Τμήμα Πωλήσεων