EN / GR
+30 210 96 10 135[email address]
AMMOUSA ΜΠΥΡΑ

AMMOUSA ΜΠΥΡΑ

Ελλάδα, Δυτική Ελλάδα, Αχαΐα

Επικοινωνία:
  •   Website
  • [email address]
  •   +306946128545
Social:
Οι άνθρωποι της Εταιρείας
Γεώργιος  Ντάνος
Γεώργιος Ντάνος

Γενικός Διευθυντής

  • Ταυτότητα Επιχείρησης:
  • Δραστηριότητα

    Ζυθοποιία - Μικροζυθοποιία
  • Εξαγωγική δραστηριότητα

    Ναι
  • Αριθμός Εργαζομένων

    1
  • Χώρες υφιστάμενης εξαγωγικής δραστηριότητας

    Σιγκαπούρη

Προφίλ

Η μπύρα AMMOUSA δημιουργήθηκε από τον Γεώργιο Ντάνο, μηχανικό από την Πάτρα, με χόμπι την ζυθοποίησης. Το πάθος του για την ζυθοποίηση ξεκίνησε τυχαία στις αρχές του 2016, όταν ήταν σε ένα μικροζυθοποιίο και δοκίμασε φρέσκια, αφιλτράριστη και απαστερίωτη μπύρα. Εκεί κατάλαβε την διαφορά γεύσης/ποιότητας και συνειδητοποίησε ότι η μπύρα δεν είναι μόνο όπως την ξέραμε και όπως την είχαμε συνηθίσει έως τότε. Κάνοντας μια μικρή έρευνα, κατάλαβε ότι είναι εφικτό να φτιάξεις την «δικιά σου» μπύρα και ξαφνικά ένα απόγευμα είπε το εξής απλό... «γιατί όχι?» και πήρε την απόφαση να ξεκινήσει να φτιάχνει μπύρα ερασιτεχνικά.

Εκείνη την στιγμή ξεκίνησε ένα ονειρεμένο ταξίδι, ένα ταξίδι από το υπόγειο ενός σπιτιού -από έναν μηχανικό που δεν ήξερε έως εκείνη την στιγμή ότι η μπύρα περιέχει νερό- έως τα κορυφαία εστιατόρια της χώρας ώστε να συντροφεύει κορυφαία πιάτα της Ελληνικής γαστρονομική σκηνής.

Η ιδέα ότι θα μπορούσε να γευτεί το δημιούργημά του, τον ενθουσίαζε. Ξεκίνησε από τα αρχικά στάδια, ότι δηλαδή η μπύρα αποτελείται από νερό, βύνη, λυκίσκο και μαγιά. Στην αρχή το μόνο που έκανε ήταν να διαβάζει πάρα πολύ ώστε να καταλάβει την όλη διαδικασία της ζυθοποίησης, παραμέτρους που την επηρεάζουν, λάθη που πρέπει να αποφύγει κτλ.

Μετά την πρώτη ζυθοποίηση κατάλαβε ότι δεν υπάρχουν μυστικά, παρά μόνο η καλή γνώση των υλικών και η πιστή εφαρμογή των διαδικασιών της ζυθοποίησης. Ακολουθώντας τις οδηγίες, γίνεσαι γνώστης των διαφόρων ποικιλιών της βύνης, του λυκίσκου και της ζύμης που συνδυαζόμενα, θα δώσουν το αποτέλεσμα που έχεις σχεδιάσει.

 

Είναι πλέον σε διάφορες επιλεγμένες κάβες, εστιατόρια και deli καταστήματα (Nora’s Deli, Delio Food, Γαστρογωνιά κ.τ.λ.), σε Πάτρα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ναύπλιο, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Κρήτη, Μύκονο, Πόρο, Άνδρο, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο, Μήλο, Σίφνο και συνεχίζει… Μάλιστα επιλέχθηκε και τοποθετήθηκε και στον κατάλογο του Hilton Athens Hotel για το 2019, στο Βαρούλκο το 2020, στην Σπονδή και σε αρκετά ακόμη εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας (Oinoscent, 3sixty, Ergon Foods, the Glass, Tommo’s, Nostos, Steak Alive, Thurios κτλ)

 

     

           H «AMMOUSA» έχει διακριθεί και βραβευτεί σε εννέα (9) διαγωνισμούς στα πέντε τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα :

•         Το 2017 πήρε την 2η θέση στο Πανελλήνιο διαγωνισμό οικιακής ζυθοποίησης που έγινε από τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Ζυθοποιών Ελλάδος.

•         Το 2018 πήρε ένα αστέρι στο παγκόσμιο διαγωνισμό γευσιγνωσίας Great Τaste Αwards που έγιναν στο Λονδίνο. Βραβεύτηκε και χαρακτηρίστηκε μία από τις καλύτερες του κόσμου.

•         Τον Ιούνιο του 2019 πήρε την υψηλότερη διάκριση κερδίζοντας το Πλατινένιο βραβείο στο διαγωνισμό γεύσης-ποιότητας Olymp Awards - Food and Drinks Competitions 2019, συνεχίζοντας και μετά τη βράβευση στα Great Taste Awards 2018 το ταξίδι της στο κόσμο των γεύσεων

•         Τον Νοέμβριο του 2019 κέρδισε Double Gold Medal στο παγκόσμιο διαγωνισμό γευσιγνωσίας μπίρας European Beer Challenge που έγινε στο Λονδίνο.

•         Τον Φεβρουάριο του 2020, βραβεύτηκε με την πρώτη θέση στην κατηγορίας της στην γευστική δοκιμή, από το περιοδικό Beer & Bar Magazine.

•         Τον Απρίλιο του 2021, βραβεύτηκε με την πρώτη θέση (Best Food Platinum) από όλες τις κατηγορίες προϊόντων στα Athens Fine Food Awards by Expotrof.

•         Τον Απρίλιο του 2021, βραβεύτηκε με Bronze Medal στa London Beer Awards.

•         Τον Απρίλιο του 2021, επίσης βραβεύτηκε με Bronze Medal από το Beer & Bar magazine.

•         Τον Σεπτέμβριο του 2021, πήρε ένα αστέρι στα Great Taste στο Λονδίνο.

 

Προϊόντα

Loading...

AMMOUSA ΜΠΥΡΑ

Ζυθοποιία - Μικροζυθοποιία
AMMOUSA English I.P.A.
AMMOUSA English I.P.A.
Ποτά, Χυμοί & Νερά / Μπύρες

Μπίρα με βαθύ συννεφώδες χάλκινο χρώμα και έντονα σύνθετη γεύση με αρώματα από εσπεριδοειδή, πεπόνι...

Χαρακτηριστικά

Βραβευμένο Προϊόν

AMMOUSA ΜΠΥΡΑ

Ζυθοποιία - Μικροζυθοποιία
AMMOUSA TROPICAL stout  (αναμένεται)
AMMOUSA TROPICAL stout (αναμένεται)
Ποτά, Χυμοί & Νερά / Μπύρες

Σκούρα μπύρα με αλκοόλ 7%. Νερό, μαγιά, έξι διαφορετικά είδη κριθαριού και έξι από τους καλύτερους π...

Χαρακτηριστικά

Βραβευμένο Προϊόν
Οι άνθρωποι της Εταιρείας
Γεώργιος  Ντάνος
Γεώργιος Ντάνος

Γενικός Διευθυντής