Καλώς ήλθατε στο blog μας

Το πρώτο 50 GGW Conference στις 14 Νοεμβρίου 2021

Το πρώτο 50 GGW Conference στις 14 Νοεμβρίου 2021

Το 50 Great Greek Wines (50 GGW) με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την διεξαγωγή του πρώτου 50 GGW Conference με θέμα ‘’Το ελληνικό κρασί σε 10 χρόνια’’. Το digital event θα πραγματοποιηθεί στις 14 Νοεμβρίου 2021, με συντονιστές τους Γιάννη Καρακάση MW και Γρηγόρη Μιχαήλο Dip WSET, και καλεσμένους σημαντικές προσωπικότητες της οινικής σκηνής. Ανάμεσά του…

E-LA-WON: Νέες premium συσκευασίες για το ελαιόλαδο.

E-LA-WON: Νέες premium συσκευασίες για το ελαιόλαδο.

Στη μεγάλη συνάντηση τροφίμων και ποτών, TuttoFood 2021 στο Μιλάνο, έδωσαν ραντεβού οι ελληνικές επιχειρήσεις έτοιμες να ξεκλειδώσουν καινούργιες αγορές. Η E-LA-WON με φρέσκο ελαιόλαδο, ωραίο packaging και εξαιρετικό design είχε παρουσία λανσάροντας νέα συσκευασία για το Premium ελαιόλαδο των 500ml, νέα φιάλη για το αγουρόλαδό της Green Fresh και το εξαιρετικό «Βιβλίο χειροποίητων σαπουνιών»…

Η elit™ αναδείχτηκε βότκα της χρονιάς

Η elit™ αναδείχτηκε βότκα της χρονιάς

Η βότκα elit™ είναι η μοναδική βόκτα, που βραβεύεται στα BTI Awards για 10η φορά, ως η καλύτερη της χρονιάς. Η ultra-premium βότκα, elit™, αναδείχθηκε ως η καλύτερη της χρονιάς, αποσπώντας το πλατινένιο βραβείο στα BTI Awards. Ειδικότερα, βραβεύτηκε για δέκατη χρονιά και βαθμολογήθηκε ως “Superlative 97/100”. Όπως αναφέρει και η εταιρεία στην ανακοίνωση της,…

21ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης: Τα κρασιά που ξεχώρισαν

21ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης: Τα κρασιά που ξεχώρισαν

Το «Ήδυσμα Δρυός Xi» 2016 από το Κτήμα Τέχνη Οίνου αναδείχθηκε ως το κορυφαίο κρασί του φετινού 21ου Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης. Το «Ήδυσμα Δρυός Xi» 2016 από το Κτήμα Τέχνη Οίνου αναδείχθηκε ως το κορυφαίο κρασί του φετινού 21ου Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης, αλλά και ο κορυφαίος ερυθρός οίνος του…

Hellenic Quality Foods: ετοιμάζει συνεργασία με μεγάλη εταιρεία ελιάς

Hellenic Quality Foods: ετοιμάζει συνεργασία με μεγάλη εταιρεία ελιάς

Πολύ κοντά σε συμφωνία με μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τυποποίησης επιτραπέζιας ελιάς, στην Ελλάδα, βρίσκεται η Hellenic Quality Foods. Tο ελληνικό σκόρδο σε άλμη της Hellenic Quality Foods θα αρχίσει να χρησιμοποιείται σε συσκευασμένα προϊόντα με ελιές, σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες που θέλουν την Hellenic Quality Foods να βρίσκται πολύ κοντά σε συμφωνία με…

Ξεκινούν οι αιτήσεις συμμετοχής για τα Athens Fine Food Awards 2022.

Ξεκινούν οι αιτήσεις συμμετοχής για τα Athens Fine Food Awards 2022.

Τα Athens Fine Food Awards είναι η σημαντικότερη προσπάθεια που γίνεται στην Ελλάδα για την συγκέντρωση, καταγραφή και προβολή των προϊόντων Ελλήνων παραγωγών μέσα από την αξιολόγηση και την επιβράβευση τους.  Με την σφραγίδα της διοργάνωσης να έχει η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, σε συνεργασία με καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου, τα AFFA φιλοδοξούν να αποτελέσουν το σημείο αναφοράς για την ανάδειξη της ελληνικής…

Ζυθοποιία Πλάστιγγα: Μπαίνει στην non alcohol μπύρα

Ζυθοποιία Πλάστιγγα: Μπαίνει στην non alcohol μπύρα

Με άνοδο 60% εκτιμάται ότι θα κλείσει η τρέχουσα οικονομική χρήση για την ζυθοποιία Πλάστιγγα. Με άνοδο 60% σε σχέση με το 2019 εκτιμάται ότι θα κλείσει η τρέχουσα οικονομική χρήση για την ζυθοποιία Βόλου “Πλάστιγγα”, όπως υπογραμμίζει ο Γιώργος Παπαδιώτης, ιδιοκτήτης της επιχείρησης. Η Πλάστιγγα, που διαθέτει το 95% της παραγωγής της σε Βόλο…

Christie’s: Στο σφυρί σπάνια σαμπάνια του 1874

Christie’s: Στο σφυρί σπάνια σαμπάνια του 1874

Στο σφυρί αναμένεται να βγει σύντομα μια εξαιρετικά σπάνια φιάλη σαμπάνιας, η οποία δέχεται να πωληθεί έως και στα 20 χιλιάδες δολάρια Συγκεκριμένα, ο οίκος δημοπρασιών του Λονδίνου Christie’s σχεδιάζει να δημοπρατήσει μια συλλογή από vintage σαμπάνια του Perrier-Jouet στις 2 και 3 Δεκεμβρίου. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει μια σπάνια φιάλη του 1874 Perrier-Jouet Brut Millesime…

Alelma: Στόχος να εξάγει το 50% του τόνου Αλοννήσου που επεξεργάζεται

Alelma: Στόχος να εξάγει το 50% του τόνου Αλοννήσου που επεξεργάζεται

Στην επέκτασή της στο εξωτερικό στοχεύει η Alelma, εταιρεία η οποία είναι γνωστή από τις συσκευασίες φιλεταρισμένου λευκού τόνου alalunga και κόκκινου τόνου σε βαζάκι, με τις οποίες έχει εδραιώσει την παρουσία της στην ελληνική αγορά, όπως λέει ο εκπρόσωπος της επιχείρησης, Μάριος Παπαπέτρου. Αυτή τη στιγμή η Alelma εξάγει το 10% της παραγωγής της…

AFFA 2022: Η βράβευση της ελληνικής παραγωγής τροφίμου

AFFA 2022: Η βράβευση της ελληνικής παραγωγής τροφίμου

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη των AFFA 2022 του θεσμού βραβείων ποιότητας και γεύσης προϊόντων μικρών παραγωγών και delicatessen. Τα Athens Fine Food Awards διοργανώνονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από την ΕΞΠΟΤΡΟΦ και αποτελούν αυτή τη στιγμή τη σημαντικότερη διοργάνωση αξιολόγησης και απονομής βραβείων ποιότητας για το ελληνικό τρόφιμο. Η διαδικασία υποβολής συμμετοχών ξεκινά…