Καλώς ήλθατε στο blog μας

Η Ελλάδα στην έκθεση National Geographic Traveller Food Festival

Η Ελλάδα στην έκθεση National Geographic Traveller Food Festival

Στόχος της συμμετοχής της χώρας μας στην διεθνή έκθεση είναι η προβολή εναλλακτικών μορφών τουρισμού Στην έκθεση «National Geographic Traveller Food Festival» στο Λονδίνο, που διοργανώνει το περιοδικό National Geographic Traveller παίρνει μέρος και η Ελλάδα. Στόχος της συμμετοχής της χώρας μας στην διεθνή έκθεση είναι η προβολή εναλλακτικών μορφών τουρισμού. «Η συμμετοχή του ΕΟΤ…

Red Bull Summer Edition: Φτερά για το καλοκαίρι!

Red Bull Summer Edition: Φτερά για το καλοκαίρι!

Ειδικά για το καλοκαίρι του 2022, κυκλοφόρησε στην αγορά ένα νέο Red Bull Summer Edition με γεύση Cactus Fruit, ένα energy drink κατάλληλο για τις υψηλές θερμοκρασίες. Διαθέσιμο στη συσκευασία των 250ml, το Red Bull Summer Edition προσφέρει μια ιδιαίτερη γευστική εμπειρία με στόχο να αναζωογονήσει τους καταναλωτές και πίνεται παγωμένο. Σύμφωνα με την εταιρεία,…

Στις 23 – 25 Σεπτεμβρίου το ELIA Lesvos Confest

Στις 23 – 25 Σεπτεμβρίου το ELIA Lesvos Confest

Tο 1ο Διεθνές Συνέδριο – Φεστιβάλ για την ελιά, με τίτλο ELIA Lesvos Confest, συνδιοργανώνει ο Σύλλογος «Ελαίας Νήσος Λέσβος» με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το τριήμερο 23 – 25 Σεπτεμβρίου 2022 στη Λέσβο. Το ELIA Confest, αποτελεί μια καινοτόμα μορφή πολυθεματικής εκδήλωσης, η οποία συνδυάζει την επιστημονική διάσταση ενός Συνεδρίου, με τον πολιτιστικό χαρακτήρα…

Plan(e)t Foods: Tο πρώτο ελληνικό vegan παγωτό

Plan(e)t Foods: Tο πρώτο ελληνικό vegan παγωτό

Διαθέσιμο σε περισσότερα από 300 σημεία πώλησης και σε τέσσερις υπέροχες γεύσεις Κι όμως, το πρώτο ελληνικό vegan παγωτό κυκλοφόρησε στην αγορά και έχει καταφέρει να κατακτήσει τις καρδιές του χορτοφαγικού κοινού. Με περισσότερα από 300 σημεία πωλήσης να έχουν εντάξει στο ψυγείο τους το παγωτό της Plan(e)t Foods, πλέον οι λάτρες του vegan παγωτού…

Barry Callebaut: 70 pastry chefs στην Ελλάδα για το Global Chef Seminar 2022

Barry Callebaut: 70 pastry chefs στην Ελλάδα για το Global Chef Seminar 2022

Mε τη σοκολάτα να έχει την τιμητική της, ξεκίνησε το Global Chef Seminar 2022 στις 20 Ιουνίου 2022 υπό την αιγίδα της Chocolate Academy Athens και της Barry Callebaut. 70 καταξιωμένοι chefs από κάθε μεριά του κόσμου ταξίδεψαν, συναντήθηκαν και αντάλλαξαν ιδέες στην Ακαδημία Σοκολάτας στο Μαρούσι Αττικής, όπου έγινε η εκκίνηση του τριήμερου σεμιναρίου,…

Δεκατρία ελληνικά τυριά στα 50 καλύτερα του κόσμου

Δεκατρία ελληνικά τυριά στα 50 καλύτερα του κόσμου

Συνεχίζουν να διακρίνονται τα ελληνικά τυριά σε παγκόσμιο επίπεδο, με 13 από αυτά να βρίσκονται στα κορυφαία 50 του TasteAtlas Η Ελλάδα μπορεί να υπερηφανεύεται για τα τυριά της, αφού τόσο στη νησιωτική όσο και την ηπειρωτική χώρα παράγονται εξαιρετικά προϊόντα. Η πρόσφατη διάκριση στο Taste Atlas που αφορά όχι ένα, αλλά δεκατρία προϊόντα, έρχεται…

Αλλαντοποιία Μουλκιώτη: η παγκόσμια πρωτοτυπία

Αλλαντοποιία Μουλκιώτη: η παγκόσμια πρωτοτυπία

Με κτηνοτροφικό know how και ακολουθώντας πιστά τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής, η αλλαντοποιία Μουλκιώτη εξάγει τα προϊόντα της σε 11 χώρες ανά τον κόσμο και συνεχίζει να αναπτύσσεται και να καινοτομεί αναδεικνύοντας ελληνικές παραδοσιακές συνταγές. Η εταιρεία της οικογένειας Μουλκιώτη ξεκίνησε την λειτουργία της το 1922 και πλέον η τέταρτη γενιά, που βρίσκεται στα ηνία…

Βίκος: Στηρίζει το Colourday Festival

Βίκος: Στηρίζει το Colourday Festival

H Βίκος δίνει το παρών στη χαρά, το χρώμα και τη μουσική, με την παρουσία της στο Colourday Festival, το μεγαλύτερο και πιο επιτυχημένο φεστιβάλ στην Ελλάδα. Το Colourday Festival θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ και η Βίκος θα είναι εκεί, με το φυσικό μεταλλικό νερό, για να δροσίσει και να ξεδιψάσει…

23 ελληνικά οινοποιεία στην έκθεση London Wine Fair

23 ελληνικά οινοποιεία στην έκθεση London Wine Fair

Περισσότερα από 300 οινοποιεία από 23 χώρες συμμετείχαν στην 40ή έκθεση London Wine Fair η οποία πραγματοποιήθηκε απο 7 έως 9 Ιουνίου 2022 στο Λονδίνο. Στις τρεις ημέρες λειτουργίας της έκθεσης στο Ελληνικό Εθνικό Περίπτερο λειτούργησε wine bar στο οποίο δειγματίστηκαν επιλεγμένες ετικέτες απο όλα τα συμμετέχοντα οινοποιεία. Συνολικά συμμετείχαν 23 ελληνικά οινοποιεία με την…

Yiam: Η εταιρεία που έβαλε τις παραδοσιακές συνταγές σε γυάλινο βαζάκι

Yiam: Η εταιρεία που έβαλε τις παραδοσιακές συνταγές σε γυάλινο βαζάκι

Aπό το 1998, στο εργαστήριο γεύσεων Yiam της Αύρας Πανουσοπούλου ετοιμάζονται έτοιμες παραδοσιακές, αλλά και πρωτότυπες συνταγές. Γιουβαρελάκια, γιουβέτσι και πολλές ακόμη παραδοσιακές και πρωτότυπες συνταγές “έκλεισε” σε γυάλινο βαζάκι η λαρισαϊκή επιχείρηση. Μια καινοτόμα ιδέα, που δίνει την δυνατότητα στις αγαπημένες ελληνικές γεύσεις να ταξιδέψουν παντού στον κόσμο. Όπως αναφέρει η δημιουργός κ. Πανουσοπούλου…