Estabar: Όλα όσα θες στην καρδιά του Πειραιά

29 December 2017

Το Estabar είναι να ξεχωριστό σημείο συνάντησης στην καρδιά του Πειραιά που προσφέρει όλα όσα μπορείς να ζητήσεις από έναν τέτοιο χώρο.

Στην πλατεία Κοραή, στο χώρο που κάποτε βρισκόταν το θρυλικό «Εν Πειραιεί» βρίσκεται πλέον το ανατρεπτικό Estabar. Το όνομά του αποτελεί τη σύνθεση των πρώτων συλλαβών από όλα όσα προσφέρει. Espresso (es), tapas (ta) και bar (bar) συναντιώνται σε ένα μαγαζί το οποίο υποδέχεται τον κόσμο του από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Τα πρωινά στο Estabar περιλαμβάνουν εξαιρετικής ποιότητας καφέ και πρώτης τάξεως νοστιμιές όπως είναι τα σπιτικά σάντουιτς με φρέσκο ψωμί το οποίο αξίζει να αναφερθεί πως ζυμώνεται «εντός», κορυφαίες ομελέτες και πλούσια τηγανιτά αυγά. Βασικός άξονας της κουζίνας του είναι τα αγνά ελληνικά αγαθά τα οποία χρησιμοποιούνται από τον διακεκριμένο του σεφ Μανώλη Θλιβερό για να δημιουργήσουν τις πιο απολαυστικές fusion προτάσεις της μεσογειακής κουζίνας.

Το Estabar είναι να ξεχωριστό σημείο συνάντησης στην καρδιά του Πειραιά.
Το Estabar είναι να ξεχωριστό σημείο συνάντησης στην καρδιά του Πειραιά.

Τα μεσημέρια λοιπόν το μενού περιλαμβάνει ζυμαρικά, πίτσες , burgers και προσεγμένες σαλάτες ενώ όσο η μέρα προχωράει αποκτά και ξεχωριστές προτάσεις με ιδιαίτερα ορεκτικά, αλλαντικά και τυριά φυσικής ωρίμανσης αλλά και εξαιρετικά θαλασσινά και κρεατικά.

Σε ένα τέτοιο μαγαζί όπου το bar είναι η κατάληξη του ονόματος είναι απαραίτητη μία στάση και από τη μπάρα για ένα πρωτότυπο κοκτέιλ ή για ένα ποτήρι κρασί από την εξαιρετική του λίστα.

Ένα ιδιαίτερο σημείο συνάντησης στον Πειραιά όπου η παράδοση συναντά το τώρα δημιουργώντας την πιο εμπνευσμένη εικόνα.

Χρήσιμες πληροφορίες:
Διεύθυνση: Δραγάτση 10, Πλ. Κοραή, Πειραιάς
Τηλ.: 210 4137384