Η Φάμπρικα του Ευφρόσυνου

29 November 2017

Έχει ευφάνταστο όνομα, ρετρό βαλκανική εμφάνιση και γεμάτη γεύση! Ο λόγος για τη Φάμπρικα του Ευφρόσυνου! 

Πρόκειται για έμπνευση και υλοποίηση του σεφ Γιώργου Γκάτσου ο οποίος με τη βοήθεια ορισμένων βαλκάνιων φίλων του από Σερβία δημιούργησε ένα χώρο με ρετρό αισθητική και πολλές νότες Βαλκανίων όπως η φωτογραφία του τελευταίου Σέρβου ακροβάτη από το Γύρο του Θανάτου.

Καρέκλες καφενείου, τραπέζια μαρμάρινα παλιές σέρβικες ραπτομηχανές, μωσαϊκό στο δάπεδο της περασμένης χιλιετίας και ορισμένες παλιές σωληνώσεις να δένουν αρμονικά σε ένα ρετρό συνονθύλευμα.

Η κουζίνα έχει ορισμένες σαφείς μοναστηριακές επιρροές οι οποίες προκύπτουν από το πέρασμα του δημιουργού της από το Άγιο Όρος. Ξεχωρίζουν τα μανιτάρια σοτέ με Μαλαγουζιά Χρυσοστόμου, οι μουστοπιπεριές Αμυνταίου, ο καβουρμάς από το Ίμερο Κομοτηνής αλλά και η σμυρναίικη κιμαδόπιτα.

Όσο για την λίστα κρασιών είναι εξίσου προσεγμένη και ενημερωμένη με την οινολόγο Αθηνά Τσώλη να φέρει την απόλυτη ευθύνη.

Το επιδόρπιο παίζει εξίσου δυνατά με τα γλυκά του κουταλιού σε πρώτο πλάνο αλλά και επιλογές όπως είναι το σουφλέ σοκολάτας με πούλπα πορτοκαλιού.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Φάμπρικα του Ευφρόσυνου:
Διεύθυνση: Αν. Ζίννη 34 & Ανδρούτσου 27, Κουκάκι
Τηλέφωνο: 210-9246354
Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά από τις 12.00. Κλειστά Δευτέρα.