Monsieur Cannibale: Η νέα άφιξη στο Παγκράτι

2 November 2017

Η επάνοδος του Παγκρατίου στο χώρο της all day διασκέδασης συνοδεύεται από την εμφάνιση ονομάτων όπως αυτό του Monsieur Cannibale.

Ανεβαίνοντας την οδό Βρυαξίδος και πλησιάζοντας στον Προφήτη Ηλία στον αριθμό 24 συναντάμε ένα εντυπωσιακό all day bistrot με την ευφάνταστη ονομασία Monsieur Cannibale. Ένα γωνιακό μαγαζί με ρετρό αισθητική, εντυπωσιακές πινελιές… τσίρκου και την διακοσμητική υπογραφή του διάσημου πλέον για τις δημιουργίες του Αλέξανδρου Πετράκη (βλέπε Noel). Το ασπρόμαυρο δάπεδο συνδυάζεται με μαρμάρινα τραπεζάκια, μαύρες ξύλινες καρέκλες καφενείου και πολύχρωμους vintage καναπέδες. Οι ιδιοκτήτες του Μάριος Πετρόπουλος και Γιάννη Λυμπεροπούλου μας κάνουν να σκεφτόμαστε ήδη από τις πρώτες μέρες της λειτουργίας του πως το παρόν είναι υπέροχο και το μέλλον του Monsieur Cannibale ακόμα καλύτερο!

Το εντυπωσιακό all day bistrot με την ευφάνταστη ονομασία Monsieur Cannibale.
Το εντυπωσιακό all day bistrot με την ευφάνταστη ονομασία Monsieur Cannibale.

Οφείλει το όνομά του στο ομώνυμο τραγούδι του 1966 του Γάλλου ερμηνευτή Sacha Distel μία χιουμοριστική επιτυχία του τότε συντρόφου της Brigitte Bardot. Σε αυτό ένας φυσιολάτρης αιχμαλωτίζεται από κανιβάλους. Ο αρχηγός της φυλής τον βάζει όμως να μείνει μερικές μέρες με το χαρέμι του… με αποτέλεσμα ο φυσιολάτρης να χάσει τόσα κιλά που να μην τους είναι χρήσιμος. Όταν ο φύλαρχος του λέει να φύγει γιατί δεν τους κάνει εκείνος τον παρακαλάει να τον κρατήσουν κι ας τον… φάνε!

Η ρετρό brasserie με το ευφάνταστο όνομα είναι ανοιχτή από το πρωί με ποιοτικό καφέ και ροφήματα μέχρι αργά το βράδυ όπου κυριαρχούν τα κοκτέιλ και τα ποτά. Καθώς ακόμα δεν έχει κλείσει τον ένα μήνα λειτουργίας το μενού του βρίσκεται υπό διαμόρφωση με ορισμένες ποιοτικές επιλογές να είναι ήδη διαθέσιμες και άλλες να ετοιμάζονται για προσθήκη λίαν συντόμως. Πανίνι, πίτσες, σαλάτες και γλυκά βρίσκονται σε περίοπτη θέση ενώ τα Σαββατοκύριακα το brunch σερβίρεται από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 17.00 το απόγευμα. Ανάμεσα στις επιλογές που ξεχωρίζουν είναι τα τηγανιτά αβγά σε focaccia Greco αλλά και η πατάτα jacket με sauce παρμεζάνας. Από τη λίστα των κοκτέιλ ξεχωρίζουν τα οκτώ signature με το Passionissima με spiced rum blend να έχει κερδίσει ήδη το κοινό του.

Χρήσιμες πληροφορίες: Μonsieur Cannibale, Bρυάξιδος 24, Παγκράτι