Διεθνής Έκθεση τροφίμων & ποτών «Ethno Food and Drink» στο Βελιγράδι

30 October 2017

Από τις 22 έως τις 25 Νοεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί η 12η Διεθνής Έκθεση τροφίμων & ποτών «Ethno Food and Drink» στο Βελιγράδι.  

Η 12η Διεθνής Έκθεση τροφίμων & ποτών «Ethno Food and Drink» που διοργανώνεται από την Belgrade Fair αποτελεί σημαντικό σημείο συνάντησης για τους επαγγελματίες των κλάδων οργανωμένης λιανικής, χονδρεμπορίου, ξενοδοχείων και μαζικής εστίασης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ενδεικτικά, το 2016 η έκθεση «Ethno Food and Drink» συγκέντρωσε περισσότερους από 380 παραγωγούς από τη Σερβία, την Ινδία, τη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας και φυσικά την Ελλάδα. Μάλιστα, η 11η Διεθνής Έκθεση τροφίμων & ποτών συγκέντρωσε 2000 υψηλής ποιότητας προϊόντα.

Η έκθεση βοηθά σημαντικά στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και διευκολύνουν τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της περιοχής σας να διεισδύσουν σε αυτή τη νέα και πολλά υποσχόμενη αγορά. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται διεύρυνση των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Ελλάδας – Σερβίας, που οφείλεται και στο μεγάλο ρεύμα τουριστών μεταξύ των δύο χωρών. Αναμφίβολα, το επόμενο βήμα είναι να δημιουργηθεί ένας πιο στενός δεσμός της Θεσσαλονίκη αλλά και γενικότερα της Βόρειας Ελλάδας με το Βελιγράδι, ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστική στην προσέγγιση τρίτων αγορών, στην Ασία, στην Κίνα.

12η Διεθνής Έκθεση τροφίμων & ποτών «Ethno Food and Drink»
12η Διεθνής Έκθεση τροφίμων & ποτών «Ethno Food and Drink»

Παράλληλα με την έκθεση «Ethno Food and Drink» θα πραγματοποιηθεί και το Ελληνο-Σερβικό FORUM, «Greek Serbian Forum: Trade and Investments in the Food Sector/a new dynamic relationship», στο οποίο θα λάβουν χώρο Β2Β συναντήσεις με διανομείς και μεγάλες αλυσίδες αγοραστών που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα, θα συζητηθούν οι τρόποι ανάπτυξης του διμερούς εμπορίου Σερβίας- Ελλάδας και η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών στη Σερβία.

Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Γεωργίας και Περιβαλλοντικής Προστασίας της Σερβίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της έκθεσης: http://www.etnohip.rs/index.php?lang=eng