Museum Restaurant: Ο παράδεισος της Κηφισιάς

26 September 2017

Το Museum Restaurant με την νεοελληνική του κουζίνα πρωταγωνιστεί στον παραδεισένιο κήπο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή στην Κηφισιά.

Όταν έχεις δύο δυνατά ονόματα όπως αυτά του Δημήτρη Σκαρμούτσου για τη θέση του executive chef και του Διονύση Αλέρτα για τη θέση του pastry chef σίγουρα δεν μπορείς να περιμένεις κάτι λιγότερο από το άριστο στο μενού ενός εστιατορίου.

Το Museum Restaurant δημιουργήθηκε από το Δειπνοσοφιστήριον catering στον παραδεισένιο κήπο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή στην Κηφισιά. Κάτω από την πυκνή βλάστηση και την υπέροχη σκιά των δέντρων σερβίρεται νεοελληνική κουζίνα με προσεκτικά επιλεγμένα προϊόντα από επώνυμους Έλληνες παραγωγούς. Έτσι λοιπόν στον κατάλογό του βλέπουμε κοπανιστή από την Τήνο, άγρια μανιτάρια από την Ήπειρο, φάβα από τη Σχοινούσα κ.ά

Το Museum Restaurant δεσπόζει στον πανέμορφο κήπο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή στην Κηφισιά.
Το Museum Restaurant δεσπόζει στον πανέμορφο κήπο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή στην Κηφισιά.

Το μενού περιλαμβάνει αξιόλογες προτάσεις σε ορεκτικά και κυρίως ξεχωρίζουν όμως η φάβα Σχοινούσας με γαρίδες, λάδι τρούφας, τηγανητή αλμύρα και πίκλα κρεμμυδιού, τα τραγανά φαλάφελ με ρεβύθια Λάρισας, κρέμα αβοκάντο με ταχίνι και αρμένικα τραγανά πιτάκια, οι χυλοπίτες με σύγκλινο και κοτόπουλο, σπαράγγι και κρέμα από πεκορίνο Αμφιλοχίας, ο αρνίσιος μουσακάς με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας, μαύρο σκόρδο σκόρδο και μπεσαμέλ με σφέλα αλλά και η φρέσκια ελληνική σφυρίδα με πουρέ σελινόριζας σε κρύα σούπα από αβοκάντο, αγγούρι, μέντα και καλοκαιρινά λαχανικά.

Στα επιδόρπια σε περίοπτη θέση βρίσκεται η πάστα με κρέμα αμυγδάλου και η τάρτα λεμόνι με παγωτό θυμάρι και σάλτσα λεμόνι-μέλι. Το μενού συμπληρώνει η λίστα κρασιών με περιορισμένες αλλά εκλεκτές επιλογές.

Info:
Διεύθυνση: Λεβίδου 13, Κηφισιά, τηλ.: 210-8011170
Ωράριο λειτουργίας: Δευτ.-Παρ. (11.00 – 24.00), Σάβ.- Κυρ. (10.00 – 24.00)
http://museum-cafe.gr/el/