UNESCO: Το διεθνές συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, διατροφή και υγεία» στο Ηράκλειο Κρήτης

8 September 2017

Το Ηράκλειο Κρήτης επιλέχθηκε για τη διοργάνωση του διεθνούς συνεδρίου της UNESCO με θέμα «Άμπελος, Οίνος, διατροφή και υγεία».

Από τις 23 έως και τις 26 Μαΐου του 2018 θα πραγματοποιηθεί το διεθνές συνέδριο με θέμα «Άμπελος, Οίνος, διατροφή και υγεία» στο Ηράκλειο Κρήτης από την έδρα της UNESCO «Κουλτούρα και παραδόσεις του Οίνου» του Πανεπιστημίου της Βουργουνδίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου, τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «Δήμητρα», την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Οίνου και την Ένωση Μεσογειακής διατροφής και υγείας.

Το Ηράκλειο Κρήτης επιλέχθηκε για τη διοργάνωση του διεθνές συνεδρίου της UNESCO με θέμα «Άμπελος, Οίνος, διατροφή και υγεία».
Το Ηράκλειο Κρήτης επιλέχθηκε για τη διοργάνωση του διεθνούς συνεδρίου της UNESCO με θέμα «Άμπελος, Οίνος, διατροφή και υγεία».

Στα τέλη Αυγούστου είχε πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Εντεταλμένου Συμβούλου Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου Gian Andrea Garancini με μέλη της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου. Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση ορισμένων θεμάτων που αφορούν στη συνεργασία των δυο πλευρών. Με την ολοκλήρωσή της ο κ. Garancini δεν έκρυψε την ικανοποίησή του που το Ηράκλειο θα είναι η έδρα ενός τόσο σημαντικού συνεδρίου δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα της διεθνούς προβολής τόσο την πόλης όσο και των κρητικών προϊόντων.

Ένας από τους βασικούς στόχους του συνεδρίου είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής πολυμορφίας πρακτικών παραγωγής οίνου σε σχέση με τις παραδόσεις και την ταυτότητα διαφόρων χωρών. Για το σκοπό αυτό θα περιλαμβάνονται θεματικές επισκέψεις σε αμπελώνες και αγροτικές περιοχές συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον ειδικών γύρω από τον οίνο και τη διατροφή σε παγκόσμιο επίπεδο.