Kefalonian Beer: Η πρώτη χειροποίητη κεφαλονίτικη μπύρα

5 September 2017

Ένα όνειρο ετών και η αγάπη τριών Κεφαλονιτών για τον τόπο τους οδήγησε στη δημιουργία της Kefalonian Beer, μία υψηλής ποιότητας μπύρας από εκλεκτά συστατικά.

Η Kefalonian Beer είναι μία… οικογενειακή υπόθεση αφού πίσω από αυτή βρίσκονται δύο αδέλφια ο Νίκος και Κυριάκος Μωραΐτης και ο θείος τους Γιάννης Πολυχρονάτος, οι οποίοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν στον Καραβόμυλο λίγα χιλιόμετρα από το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης την πρώτη Μικροζυθοποιΐα του νησιού.

Επιλέγοντας εκλεκτές πρώτες ύλες αποκλειστικά ελληνικές και το ιδιαίτερο νερό της Κεφαλονιάς οι νέοι επιχειρηματίες δημιούργησαν το 2015 την Kefalonian Beer χωρίς καμία θερμική επεξεργασία. Πρόκειται για μία φρέσκια μπύρα, pale lager με μέτρια πικράδα και ελαφριά αρώματα λυκίσκου και μαγιάς η οποία δεν περιέχει συντηρητικά και έχει έξι μήνες διάρκεια ζωής. Η διάθεση της Premium Lager «Kefalonian Beer» γίνεται σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα ενώ έντονο ενδιαφέρον υπάρχει και από το εξωτερικό.

Η Kefalonian Beer δεν έχει καμιά θερμική επεξεργασία.
Η Kefalonian Beer δεν έχει καμιά θερμική επεξεργασία.

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό της επιχειρηματικής δράσης Μικροζυθοποιΐας Κεφαλονιάς και Ιθάκης είναι η δημιουργία ενός πολυχώρου ζυθοποιίας όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να δοκιμάσει τη μπίρα, να παρακολουθήσει τη διαδικασία παραγωγής αλλά και να ενημερωθεί για την τοπική ιστορία, τα ήθη, τα έθιμα και τα προϊόντα του τόπου. Φυσικά μέσα στους στόχους είναι και η δημιουργία νέων κωδικών χωρίς όμως να υπάρχει η βιασύνη αφού κάθε κίνηση της ομάδας είναι προσεκτικά μελετημένη και οργανωμένη.

Μάθετε περισσότερα για την Kefalonian Beer στο: http://www.kefalonianbeer.com/