Aleria: Όταν το κλασικό συνάντησε το μοντέρνο

7 August 2017

Ένα από τα πιο όμορφα παντρέματα κλασικού και μοντέρνου σε όλα τα επίπεδα μπορεί να συναντήσει κανείς στο Aleria.

Ένας από τους ωραιότερους χώρους της Αθήνας που παραμένει σταθερά και μία από τις ασφαλέστερες επιλογές για ένα υψηλής ποιότητας δείπνο. Στεγασμένο σε ένα υπέροχο νεοκλασικό στο Μεταξουργείο έχει καταφέρει με την προσεκτικά επιλεγμένη του διακόσμηση να φέρει το παρελθόν στο παρόν με χρώματα που ισορροπούν και δημιουργούν ένα ιδανικό περιβάλλον για να απολαύσεις όλα όσα ακολουθούν. Στα highlights του χώρου η εκπληκτική πλακόστρωτη αυλή με τον πέτρινο τοίχο και τα καταπράσινα φυτά που σε βοηθάει να αποδράσεις από την πόλη. Τίποτα δεν έχει επιλεγεί ή διαμορφωθεί τυχαία από τον Νικηφόρο Κεχαγιαδάκη, το πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από το Aleria.

Το εστιατόριο Aleria παντρεύει το κλασικό με το μοντέρνο
Το εστιατόριο Aleria παντρεύει το κλασικό με το μοντέρνο

Περνώντας στο μενού οι ευχάριστες εκπλήξεις συνεχίζονται με τον σεφ Γκίκα Ξενάκη να ξεπερνάει κάθε χρόνο τον ίδιο του τον εαυτό δημιουργώντας πιάτα με βάση την ελληνική κουζίνα και τα μεσογειακά υλικά με έναν όμως σύγχρονο προσανατολισμό και αισθητική που σου θυμίζει πως βρίσκεσαι στο 2017. Δύο μενού degustation συνθέτουν μία μοναδική και προσιτή εμπειρία ενώ υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής a la carte. Σίγουρα ξεχωρίζουν από τα ορεκτικά η Ταρτάρ Μυλοκόπι με γέµιση από ντολµαδάκι, περγαµόντο και κρέµα από αυγά αχινού και το «Παστίτσιο» με χοντρό µακαρόνι, ουρά µόσχου µπρεζέ, µανιτάρια σιτάκε και αφράτη µπεσαµέλ. Το Αρνάκι Σιγοψηµένο με κρέµα από κοκκινιστούς γίγαντες, σέλερυ και καπαρόµηλα στα κυρίως πιάτα φέρνει συγκίνηση και αναμνήσεις και την απόλαυση ολοκληρώνουν αξιόλογα επιδόρπια όπως η Κρέµα Λευκής Σοκολάτας.

Τα εκλεκτά πιάτα του Aleria επιμελείται ο σεφ Γκίκας Ξενάκης
Τα εκλεκτά πιάτα του Aleria επιμελείται ο σεφ Γκίκας Ξενάκης

Με περισσότερες από 60 ετικέτες κρασιών το ενημερωμένο προσωπικό του Aleria μπορεί εύκολα να σε καθοδηγήσει στην επιλογή της καταλληλότερης συνοδείας. Κι αν θέλεις μπορείς πριν ακόμα διαβείς την πόρτα του εστιατορίου να γνωρίσεις τα πρόσωπα όσων θα σε εξυπηρετήσουν κάνοντας μία επίσκεψη στην επίσημη ιστοσελίδα του εστιατορίου. Μία πολύ ευχάριστη έκπληξη από όσους αναγνωρίζουν πως η επιτυχία είναι ομαδική υπόθεση.

Χρήσιμες πληροφορίες
Διεύθυνση: Μεγάλου Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο
Τηλ.: 210-5222633
www.aleria.gr
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Σάββατο (19.30 – 23.30)