Το Νότιο Αιγαίο εντυπωσίασε στην έκθεση Tutto Food στο Μιλάνο

Εντυπωσίασε με τη συμμετοχή του το Νότιο Αιγαίο στη μεγάλη διεθνή έκθεση τροφίμων Tutto Food στο Μιλάνο.

Στην Tutto Food, μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες εκθέσεις τροφίμων στον κόσμο συμμετείχε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019. Η Tutto Food πραγματοποιήθηκε 8-11 Μαΐου στο Μιλάνο προσελκύοντας το ενδιαφέρων επενδυτών από όλο τον κόσμο. Πρόκειται για μία έκθεση η οποία συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την καινοτομία με την παράδοση στο χώρο των τροφίμων και της γαστρονομίας δίνοντας τη δυνατότητα σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις να κάνουν τα προϊόντα τους γνωστά σε αγοραστές και αγορές καθώς και να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Η βασικότερη προϋπόθεση για τη συμμετοχή παραγωγών στην Tutto Food είναι η τυποποίηση και η πιστοποίηση των προϊόντων και φυσικά η δυνατότητα εξαγωγής τους σε χώρες τους εξωτερικού.

Το Νότιο Αιγαίο εντυπωσίασε στην έκθεση Tutto Food στο Μιλάνο
Το Νότιο Αιγαίο εντυπωσίασε στην έκθεση Tutto Food στο Μιλάνο

Η συμμετοχής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου πραγματοποιήθηκε με πέντε παραγωγούς από τη Ρόδο, τη Σαντορίνη και την Αστυπάλαια οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν πρόσβαση τόσο στην ιταλική όσο και στη διεθνή αγορά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα και Γαστρονομίας κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης ήταν ο επικεφαλής της συμμετοχής της της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Tutto Food ενώ σημαντική ήταν η συνεισφορά της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων η οποία για μία ακόμα φορά έδειξε το καλύτερο πρόσωπο προσφέροντας στους επισκέπτες της έκθεσης μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες οι οποίες ανέδειξαν τη τεράστια ποικιλία, την κορυφαία ποιότητα και την ασύγκριτη γεύση των τοπικών προϊόντων των νησιών, ανοίγοντας τον δρόμο για την διείσδυση της νησιώτικης παραγωγής στις αγορές του εξωτερικού.