«Etrusco» όπως εθισμός

27 April 2017

Σε ένα ιστορικό κεφαλοχώρι της Κέρκυρας κρύβεται ένας από τους μεγαλύτερους γαστρονομικούς θησαυρούς της χώρας, ένα εστιατόριο εκλεκτό με έμφαση στην παράδοση και τόλμη για πειραματισμό. Ο λόγος φυσικά για το Etrusco

«Η αναζήτηση δίνει την εξέλιξη στη γαστρονομία» λέει ο Έκτορας Μποτρίνι μιλώντας για το «Etrusco» και αποτυπώνει με τα πιο λιτά λόγια, τη λογική και την αισθητική του εστιατορίου την Κέρκυρα. Πλαισιωμένο από τη μαγεία της ελληνικής φύσης το εστιατόριο Ετρούσκο προσφέρει μοναδικές γεύσεις με ό,τι ακριβώς φυτρώνει στον καταπράσινο κήπο του. Φρέσκα λαχανικά, αρωματικά λουλούδια και απολαυστικά φρούτα βρίσκουν τη δική τους ξεχωριστή θέση στο ιδιαίτερο μενού του.

Οι εκλεκτές δημιουργίες του κορυφαίου εστιατορίου Etrusco σαγηνεύουν μια για πάντα τον ουρανίσκο σας.

Η ιστορία του «Etrusco» ξεκινάει το 1992 με τον Etrusco Botrini πατέρα του Έκτορα και καταξιωμένο αρχιμάγειρα του Club Mediterranee. Η απόφασή του να εγκατασταθεί οριστικά στην ιδιαίτερη πατρίδα της γυναίκα τους, την Κέρκυρα, έμελλε να γεννήσει ένα από τα κορυφαία εστιατόρια του νησιού το οποίο έχει λάβει και θέση ανάμεσα στα 100 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου (2007-2008).

Στο μαγεμένο κήπο του Etrusco

Όταν λοιπόν έχεις μία τέτοια γαστρονομική παράδοση να σε βαραίνει είναι χρέος σου να οδηγήσεις ακόμα πιο ψηλά όσα σου κληροδότησαν. Οι Χρυσοί Σκούφοι που έχει αποσπάσει το εστιατόριο από το 2003 είναι η καλύτερη απόδειξη πως ο Έκτορας Μποτρίνι έχει καταφέρει ακριβώς αυτό.

Με μία μόνιμη και βασική επιρροή από την Κερκυραϊκή κουζίνα ο Έκτορας Μποτρίνι δημιουργεί και συνθέτει πιάτα μοντέρνας ελληνικής κουζίνας με δυνατές γεύσεις και αναπάντεχους συνδυασμούς. Αρωματικό ριζότο με αγριομάραθο, κυδώνια και χαμομήλι, κερκυραϊκό μπουρδέτο «πειραγμένο», αργοψημένο αρνί, τυρόπηγμα Κερκύρας, κρέμα από μελιτζάνα και σοκολάτα, χαμομήλι και σάλτσα όπως στο Μαρόκο είναι μερικές μόνο από τις γεύσεις που περιμένουν να τις ανακαλύψουμε στα καλαίσθητα στημένα τραπέζια του Ετρούσκο.

Ο Έκτορας Μποτρίνι επί τω έργω.

Η επιλογή του Έκτορα Μποτρίνι να προσφέρει τρία διαφορετικά μενού γευσιγνωσίας (70-90-150 ευρώ) είναι η καλύτερη απόδειξη πως ο σεφ δεν σταματά να προκαλεί τον ίδιο του τον εαυτό να δημιουργήσει περισσότερα και καλύτερα με: «σπουδή αλλά και φαντασία, γνώση αλλά και έμπνευση, ταλέντο αλλά και τεχνική» αυτό άλλωστε «είναι η μαγειρική» όπως λέει και ο ίδιος δείχνοντας την ίδια αφοσίωση και σκληρή δουλειά με την πρώτη μέρα.

Χρήσιμες πληροφορίες
Διεύθυνση: Κάτω Κορακιανά, Δασσιά, Κέρκυρα
Τηλέφωνο: 26610 93342
Site: http://etrusco.gr/
Ωράριο: Δευτέρα- Κυριακή 20.00-24.00
Λάβετε υπόψιν: Το εστιατόριο λειτουργεί την περίοδο Μάϊο- Οκτώβριο.