Τα ελληνικά τρόφιμα στο επίκεντρο ενδιαφέροντος της επαρχίας Shanxi

23 February 2017

Επίσκεψη αντιπροσωπείας από την επαρχία Shanxi της Κίνας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, με επίκεντρο ενδιαφέροντος τα ελληνικά τρόφιμα.

Η εν λόγω επίσκεψη με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή του Αγροτικού Τομέα της επαρχίας Shanxi,  κ.Guan Jianxum, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επίσκεψης της αντιπροσωπείας στη χώρα μας προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τις διαδικασίες παραγωγής, μεταποίησης και πιστοποίησης των ελληνικών αγροτικών προϊόντων.

Την αντιπροσωπεία υποδέχτηκαν και καλοσώρισαν, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Αγροτικών Πόρων Χ. Κασίμης και στελέχη του Υπ.Α.Α.Τ.
Ο κ. Κασίμης, στο χαιρετισμό του, επισήμανε ότι το 2017 έχει χαρακτηριστεί ως έτος Ελλάδας-Κίνας και η επίσκεψη αυτή θα ενισχύσει τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών.

Τα ελληνικά τρόφιμα στο επίκεντρο ενδιαφέροντος της επαρχίας Shanxi
Τα ελληνικά τρόφιμα στο επίκεντρο ενδιαφέροντος της επαρχίας Shanxi

Αναφέρθηκε, επίσης, στην εξαιρετική ποιότητα και την υψηλή διατροφική αξία των ελληνικών αγροτικών προϊόντων τονίζοντας την εθνική πολιτική ποιότητας που προωθεί το Υπουργείο. Τόνισε ότι για τη χώρα μας είναι πρωταρχικό το θέμα της πιστοποίησης και της υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις προοπτικές συνεργασίας με την κινεζική πλευρά, ιδιαίτερα στους τομείς της οργάνωσης της παραγωγής και του ελέγχου της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων.

Η Κινέζικη αντιπροσωπεία ευχαρίστησε εκ μέρους του αντικυβερνήτη της επαρχίας Shanxi για την θερμή φιλοξενία και ενημέρωση. Προσκάλεσε την ελληνική πλευρά να επισκεφτεί την περιοχή προσδοκώντας στη συνεργασία για μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα μεταποίησης αγροτικών προϊόντων και ιδιαίτερα στον τομέα του οίνου.

Η κινεζική αντιπροσωπεία, στη συνέχεια, θα επισκεφτεί την Περιφέρεια Κρήτης όπου θα πραγματοποιήσει συναντήσεις και τεχνικές επισκέψεις σχετικά με τα ελληνικά τρόφιμα.