Κυνήγι τρούφας για τους απανταχού μανιταρόφιλους

22 February 2017

Στις 26 Μαρτίου ξεκινά το κυνήγι τρούφας στα Μετέωρα και όσοι είναι λάτρεις των μανιταριών δεν έχουν παρά να «οπλιστούν» με θετική διάθεση, άνετα παπούτσια και όρεξη για μάθηση!

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών στα πλαίσια της προσπάθειας του για ανάδειξη εναλλακτικών τουριστικών δραστηριοτήτων, που αναδεικνύουν το φυσικό μας πλούτο, διοργανώνει κυνήγι τρούφας στην περιοχή των Μετεώρων.

Εξειδικευμένα τρουφόσκυλα, με τον εκπαιδευτή τους, επιδίδονται στην εύρεση του μοναδικού αυτού καρπού της ελληνικής φύσης, προσφέροντας ένα ανεπανάληπτο θέαμα. Ταυτόχρονα, ενημερώνονται για το εκλεκτό αυτό έδεσμα, τα είδη και τις χρήσεις του, προκειμένου να αποκτήσουν μία ολοκληρωμένη εικόνα για αυτό το «διαμάντι» που «κρύβεται» μέσα στη γη.

Κυνήγι τρούφας για τους απανταχού μανιταρόφιλους
Κυνήγι τρούφας για τους απανταχού μανιταρόφιλους

Η απόλαυση όμως δε σταματά εδώ! Συνεχίζεται, αφού οι επισκέπτες μπορούν να γευτούν επιτόπου τους καρπούς των κόπων τους, με μια εκπληκτική τρουφομακαρονάδα, που φτιάχνεται εκεί από έναν εξαιρετικό σεφ, σε ένα πραγματικά ιδιαίτερο και εντυπωσιακό μαγειρικό σκεύος, που μπορεί να καλύψει ταυτόχρονα της ανάγκες πενήντα ατόμων.

Η νέα περίοδος κυνηγιού τρούφας ξεκινά την Κυριακή 26 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι τέλος Οκτωβρίου του 2017. Στο διάστημα αυτό, για μεν τις ομαδικές επισκέψεις, θα διοργανώνεται οποιαδήποτε μέρα, ενώ για μεμονωμένους επισκέπτες που επιθυμούν να απολαύσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία θα διοργανώνεται ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ. Προϋπόθεση για τη διενέργεια του κυνηγιού τις Κυριακές είναι η συμπλήρωση 10 ατόμων.

Κυνήγι τρούφας για τους απανταχού μανιταρόφιλους
Κυνήγι τρούφας για τους απανταχού μανιταρόφιλους

Αναλυτικά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Κυνήγι τρούφας με εξειδικευμένα τρουφόσκυλα
  • Τρουφομακαρονάδα στο δάσος
  • Επίσκεψη στο Μουσείο και ξενάγηση
  • Γευσιγνωσία μανιταριών

Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για μια εκπληκτική εμπειρία, που για πρώτη φορά γίνεται στην Ελλάδα με τόσο συστηματικό και επαγγελματικό τρόπο. Αξίζει να την απολαύσουμε!

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2432024959.
www.trufflehunting.net
www.meteoramuseum.gr