Ο ΣΕΒΤ συνεχίζει να στηρίζει δυναμικά την Ελληνική «Τράπεζα Τροφίμων»

8 December 2016

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων-Ποτών (ΣΕΒΤ) με υψηλό αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας, ιδιαίτερα μέσα στο εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον που βιώνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει την στενή συνεργασία με την Ελληνική «Τράπεζα Τροφίμων», συνεισφέροντας με τον τρόπο αυτό στον αγώνα επιβίωσης χιλιάδων συνανθρώπων μας.

Η ελληνική «Τράπεζα Τροφίμων», η οποία ιδρύθηκε το 1995 με πρωτοβουλία του Γεράσιμου Βασιλόπουλου, αποτελεί ένα κοινωφελές, μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα με αποκλειστικό σκοπό την καταπολέμηση της πείνας, μέσω της συγκέντρωσης δωρεών σε τρόφιμα, αναψυκτικά, είδη καθαριότητας και πρώτης ανάγκης προς Γηροκομεία, Ορφανοτροφεία, την Εκκλησία και άλλους φιλανθρωπικούς οργανισμούς.

Τράπεζα Τροφίμων
Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων-Ποτών (ΣΕΒΤ) με υψηλό αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας, ιδιαίτερα μέσα στο εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον που βιώνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει την στενή συνεργασία με την Ελληνική «Τράπεζα Τροφίμων», συνεισφέροντας με τον τρόπο αυτό στον αγώνα επιβίωσης χιλιάδων συνανθρώπων μας.

Τα προϊόντα που συγκεντρώνονται διανέμονται σε περίπου 215 Ιδρύματα της Αττικής, τα οποία σιτίζουν 23.000 άπορους συνανθρώπους μας ενώ, το Ίδρυμα διακινεί κάθε μήνα πάνω από 100 τόνους τροφίμων. Στο έργο αυτό στέκεται αρωγός ο ΣΕΒΤ, ο οποίος από την πρώτη στιγμή ιδρύσεως της «Τράπεζας Τροφίμων» συνεργάζεται μαζί της και τη στηρίζει έχοντας ως πεποίθηση ότι ο σκοπός της είναι άμεσα συνδεδεμένος με την Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών.

Άλλωστε, αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΒΤ αποτελεί έναν από τους πλέον ευαισθητοποιημένους κλάδους με σημαντικές πρωτοβουλίες κοινωνικής στήριξης και βοήθειας, οι οποίες σε αξία ξεπερνάνε τα € 100 εκατομμύρια την τελευταία πενταετία. Κατά την περίοδο του Πάσχα τα Μέλη του ΣΕΒΤ συγκέντρωσαν συνολικά 80 τόνους τροφίμων.

ΠΗΓΗ: ΣΕΒΤ