Yiam: Η εταιρεία που έβαλε τις παραδοσιακές συνταγές σε γυάλινο βαζάκι

20 June 2022

Aπό το 1998, στο εργαστήριο γεύσεων Yiam της Αύρας Πανουσοπούλου ετοιμάζονται έτοιμες παραδοσιακές, αλλά και πρωτότυπες συνταγές.

Γιουβαρελάκια, γιουβέτσι και πολλές ακόμη παραδοσιακές και πρωτότυπες συνταγές “έκλεισε” σε γυάλινο βαζάκι η λαρισαϊκή επιχείρηση. Μια καινοτόμα ιδέα, που δίνει την δυνατότητα στις αγαπημένες ελληνικές γεύσεις να ταξιδέψουν παντού στον κόσμο. Όπως αναφέρει η δημιουργός κ. Πανουσοπούλου « η πηγή έμπνευσης ήταν του γιου μου Κώστα Παπαχαραλάμπους, ο οποίος μόλις είχε γυρίσει από το εξωτερικό και ήθελε να φτιάξει μια σειρά από δικά του προϊόντα. Αφού έγινε το πρώτο lockdown εξαιτίας του κορονοϊού, ο ίδιος σκέφτηκε ότι μια σειρά από βάζα γεμισμένα με σπιτικό φαγητό θα ήταν κάτι πολύ πρωτότυπο, αλλά και αρκετά οικείο για τους Έλληνες».
Κάπως έτσι ξεκίνησε η ιδέα να κλείσουν σε γυάλινα βαζάκια παραδοσιακές “μαμαδίστικες” συνταγές. Κι η λίστα των κωδικών μεγαλώνει συνεχώς. Γλυκό βύσσινο, ξερά σύκα σε σιρόπι Μαυροδάφνης με μαύρο πιπέρι, γλυκοκαυτερή, φακές τουρσί με ρέγκα καπνιστή και γλυκό του κουταλιού παστέλι αποτελούν μερικά από τα αγαπημένα πιάτα του κοινού. Μάλιστα η εταιρεία προχώρησε και στην προσθήκη προϊόντων κετογονικής διατροφής (χαμηλή σε υδατάνθρακες) τα οποία πωλούνται αποκλειστικά μέσω του e – shop nocooking.gr.
«Πρόκειται για μια ακόμη καινοτομία και έχουμε ως στόχο να επεκταθούμε σε περισσότερα προϊόντα ειδικής διατροφής, για παράδειγμα στις συνταγές χωρίς αλάτι και τα χορτοφαγικά προϊόντα» δηλώνει η κ. Πανουσοπούλου.

Το χαρακτηριστικό το οποίο κάνει την οικογενειακή επιχείρηση Yiam να ξεχωρίζει στην αγορά, είναι η ποιότητα και η σταθερότητα σε αυτήν εδώ και 23 χρόνια. «Δεν μας ενδιαφέρει να μπούμε στον ανταγωνισμό του φθηνότερου, αλλά να προσπαθούμε για το καλύτερο και να κρατάμε μια ισορροπία στη σχέση ποιότητας και τιμής» αναφέρει η η κα Πανουσοπούλου σε συνέντευξή της.
Όσον αφορά στη συμμετοχή και αναγνώριση των προϊόντων της Yiam, η εταιρεία συμμετείχε στα specialist awards 2021 με πέντε προϊόντα, τα οποία απέσπασαν και τα πέντε βραβεία. Πιο συγκεκριμένα, οι φακές με την ρέγκα και η μαρμελάδα βύσσινο διακρίθηκαν με δύο χρυσά βραβεία, ενώ ο πουρές λαχανικών και το πρασόρυζο με δύο ασημένια βραβεία αντιστοίχως. Τελος, το γλυκό κουταλιού παστέλι κατάφερε να αποσπάσει το χάλκινο βραβείο.
Η Yiam είναι διαθέσιμη και για τους επαγγελματίες μέσω της πώλησης επαγγελματικών συσκευασιών 3000ml, εξυπηρετώντας πολλά σημεία εστίασης, και παράλληλα προσφέρει στο κοινό υπηρεσίες catering. «Μας ενδιαφέρει να αναλαμβάνουμε catering τα οποία δίνουν πρωταρχική σημασία στο καλό και ποιοτικό φαγητό. Με αυτόν τον τρόπο προσελκύονται καινούργιοι πελάτες, με τη βοήθεια της συζήτησης από στόμα σε στόμα, και μοιάζει ότι υπάρχει ένα σταθερά αυξανόμενο ενδιαφέρον. Στόχος για την Yiam είναι η ακόμη καλύτερη οργάνωση και εξέλιξη στο συγκεκριμένο κομμάτι, ώστε να μπορούν να παρέχουν όσο το δυνατόν περισσότερες δυνατότητες και κατάλληλο εξοπλισμό.