Nomikos Estate: όλη η ιστορία του νησιού μέσα σε ένα βαζάκι

13 October 2018

Ζει στην Σαντορίνη κι όμως δεν ασχολείται με τον τουρισμό. Καλλιεργεί την γη και παράγει σαντορινιά φάβα, ντοματάκι και φιστίκι. Ο λόγος για τον Γιάννη Νομικό και την επιχείρηση του Nomikos Estate, η οποία κρατά ζωντανή την ιστορία του νησιού.

Ακολουθώντας τα βήματα της οικογένειας του, ο Γιάννης Νομικός σπούδασε στη Βιομηχανική του Πειραιά, αλλά αποφάσισε να επιστρέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Σαντορίνη και να ασχοληθεί με την καλλιέργεια της γης. Πιστεύοντας στη μοναδικότητα των τοπικών προϊόντων ο ίδιος λέει πως «Η γη της Σαντορίνης είναι ζωή και δίνει ζωή σε όσους ξέρουν να τη φροντίζουν».
Έχοντας προσαρμόσει τις καλλιέργειες στις απαιτήσεις του σήμερα, οι άνθρωποι του κτήματος Nomikos Estate προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή την ιστορία της Σαντορίνης, μέσα από τη δραστηριότητα τους με τις καλλιέργειες και την επεξεργασία των αγροτικών προϊόντων. Η Σαντορίνη δεν είναι μόνο τουρισμός ισχυρίζεται ο κ. Νομικός κι έχει απόλυτο δίκιο!
Σήμερα στο κτήμα Nomikos Estate καλλιεργούνται 100 στρέμματα φάβας, στρέμματα αμπελιών και ντομάτας καθώς επίσης και φιστικιών. Η Nomikos Estate έχει καταφέρει και είναι ο μοναδικός παραγωγός φάβας στο νησί της Σαντορίνης που παράγει, επεξεργάζεται και συσκευάζει το προϊόν του. Παρακολουθώντας τις εξελίξεις της τεχνολογίας στο τομέα επεξεργασίας τροφίμων και ακολουθώντας τις αρχές προστασίας και υγιεινής, οι άνθρωποι της Nomikos Estate αναλαμβάνουν τόσο την παραγωγή και επεξεργασία των προϊόντων τους, βασιζόμενοι σε παραδοσιακές συνταγές, όσο και την δημιουργία νέων γευστικών συνδυασμών.
Σάλτσα και μαρμελάδα από ντοματάκι, κάπαρη και καπαρόφυλλα, πράσινο ντοματάκι τουρσί, σάλτσα με μελιτζάνα, ντοματάκι και κάπαρη, λάδι, κελυφωτά φιστίκια, φάβα και πολλά ακόμα προϊόντα συγκαταλέγονται στο brand του Nomikos Estate. Με όρεξη για δημιουργία, σεβασμό στο παρελθόν και όραμα για το αύριο ο Γιάννης Νομικός και οι άνθρωποι του κτήματος Nomikos Estate έχουν αποδείξει όταν έχεις θέληση, όλα γίνονται.

Nomikos Estate
Βόθωνας, Σαντορίνη, Βόθωνας (Σαντορίνη)
Τηλ: 2286031016
E-MAIL: [email protected]
SITE: www.madeinsantorini.gr