AEGEAN HERBS: αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά από το νησί της Αμοργού

9 October 2018

Άγρια ρίγανη, φασκόμηλο, θυμάρι, αλλά και γαϊδουράγκαθο, μελισσόχορτο, τσουκνίδα είναι μερικά μόνο από τα βότανα φυσικής καλλιέργειας που παράγει η Aegean Herbs στην Αμοργό.

Ένα φυσικό ή βιοδυναμικό προϊόν είναι και βιολογικό, ενώ ένα βιολογικό προϊόν δεν είναι απαραίτητα και φυσικό. Φυσικό προϊόν είναι αυτό που μπορούμε να βρούμε στη φύση με τη μορφή και στην χρονική στιγμή που αυτή επιλέγει και δεν ακολουθεί κανόνες και προδιαγραφές ανθρώπινης επινόησης. Αυτή την φιλοσοφία ακολουθεί η Aegean Herbs, μια μικρή μονάδα καλλιέργειας αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στο νησί της Αμοργού. Όλα τα φυτά της εταιρείας αναπτύσσονται σε συνθήκες φυσικής καλλιέργειας με την ελάχιστη δυνατή παρέμβαση και με έμφαση στην ενδημικότητα των ειδών. Καλλιεργούνται βιοδυναμικά, με βάση το σεληνιακό ημερολόγιο, αυτοφυή φυτά, σε επιλεγμένες περιοχές στο όρος Κρίκελος, στα φαράγγια της Λαγκάδας και των Θολαρίων, στα υψώματα του Ποταμού και άλλες περιοχές του νησιού.
Η συγκομιδή τους γίνεται μόνο με το χέρι χωρίς χορτοκοπτικά μηχανήματα. Η ξήρανση τους γίνεται σε σκοτεινό χώρο, με φυσικό αερισμό, χωρίς φούρνο και μηχανικά μέσα. Κι όλα αυτά για να παραχθούν τα πιο φυσικά βότανα και φυτά της Αμοργού, τα οποία ήδη έχουν βρει την θέση τους στο χάρτη των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών. Αυτή η πρακτική παράγει σαφώς λιγότερο προϊόν, αλλά με ανώτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά, ακριβώς όπως θα το βρίσκαμε άγριο στη φύση και με το ενεργειακό αποτύπωμα των προϊόντων να είναι μηδενικό, να μην καταναλώνεται δηλαδή καθόλου ρεύμα ή καύσιμο για την παραγωγή τους.
Τα βότανα της Aegean Herbs αναπτύσσονται με όσο το δυνατόν λιγότερη ανθρώπινη παρέμβαση σε ένα από τα πλέον αγνά μέρη της Ελλάδας. Είναι ενδημικές ποικιλίες, δηλαδή απόλυτα προσαρμοσμένα στο συγκεκριμένο μικρο-οικοσύστημα και γι’ αυτό δεν έχουν ανάγκη από κανενός είδους βοήθεια και προστασία. Έτσι η Aegean Herbs δεν χρησιμοποιούμε κανένα λίπασμα η φυτοφάρμακο για την ανάπτυξη των φυτών.
Σε αυτή την εντοπιότητα οφείλονται και τα ξεχωριστά ποιοτικά χαρακτηριστικά τους, η ασυνήθιστα μεγάλη περιεκτικότητα σε αιθέρια έλαια και ενεργά συστατικά, που το διαπιστώνει κανείς με το που τα δοκιμάσει.
Για την ώρα η Aegean Herbs διαθέτει μια γκάμα από 14 είδη, που όμως εμπλουτίζονται διαρκώς. Τα καμάρια της εταιρείας είναι η αργανιά, η άγρια ρίγανη της Αμοργού, ένα μοναδικό είδος με εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά, καθώς και το φασκόμηλο, τα οποία απέσπασαν από ένα χρυσό αστέρι στο διαγωνισμό Great Taste Awards το 2017. Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμα και στη συσκευασία η Aegean Herbs χρησιμοποιεί 30% λιγότερο χαρτί από το συνηθισμένο σε κουτάκια παρόμοιου μεγέθους.


Στοιχεία Επικοινωνίας

Aegean Herbs
Διεύθυνση: Λαγκάδα, Αιγιάλη – Αμοργός
Τηλέφωνο :22850-73265, 6972 052 885
Email : [email protected]
Site:http://www.aegeanherbs.com