Ελαιόλαδο το «νέο» βιάγκρα!

22 September 2018

Λίγο ελαιόλαδο την εβδομάδα μπορεί να κάνει θαύματα στην ανδρική σεξουαλική λειτουργία

Καλύτερο και από το γνωστό μπλε χάπι αποδεικνύεται το ελαιόλαδο σύμφωνα με επιστημονική έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών που δημοσιεύθηκε στην βρετανική Independent. Σύμφωνα με την έρευνα εννέα κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο την εβδομάδα είναι αρκετή για να μειωθεί ο κίνδυνος στυτικής δυσλειτουργίας κατά 40%. Οι Έλληνες επιστήμονες με επικεφαλής τη Δρ Χριστίνα Χρυσοχόου, καρδιολόγος, επιμελήτρια Α’ της Α΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μελέτησαν 660 άνδρες με μέση ηλικία τα 67 έτη, εστιάζοντας στις διατροφικές τους συνήθειες. Από το σύνολο των συμμετεχόντων, αυτοί που υιοθέτησαν το μεσογειακό πρότυπο διατροφής, δηλαδή κατανάλωναν πολλά φρούτα και λαχανικά, όσπρια, ψάρι και ξηρούς καρπούς, καθώς και αρκετό ελαιόλαδο, φάνηκε πως αντιμετώπιζαν πολύ λιγότερα προβλήματα στη σεξουαλική τους ζωή και μάλιστα παρουσίασαν βελτίωση στη στυτική τους λειτουργία.
Η Δρ Χρυσοχόου σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας δήλωσε πως «Μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής είναι δυνατό να αποδειχτούν ακόμη πιο ευεργετικές από τα φάρμακα για όσους αναζητούν μακροπρόθεσμες λύσεις σε σεξουαλικά ζητήματα.Οι άνδρες που ακολουθούν τη μεσογειακή διατροφή –και κυρίως καταναλώνουν πολύ ελαιόλαδο– καταφέρνουν να μειώσουν τον κίνδυνο εκδήλωσης στυτικής δυσλειτουργίας έως και κατά 40% μεγαλώνοντας.

Ελαιόλαδο
Λίγο ελαιόλαδο την εβδομάδα αντικαθιστά το βιάκρα

Το ελαιόλαδο έχει πολλαπλά οφέλη, μεταξύ των οποίων η καλή υγεία των αιμοφόρων αγγείων και η διατήρηση της ομαλής κυκλοφορίας του αίματος σε ολόκληρο το σώμα και παράλληλα μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της τεστοστερόνης, της ορμόνης που έχει πρωτεύοντα ρόλο στην ανδρική σεξουαλική λειτουργία». Όπως όλα δείχνουν το ελαιόλαδο παρέχει μια μακροπρόθεσμη λύση στα προβλήματα στυτικής λειτουργίας χωρίς την ανάγκη λήψης φαρμάκων όπως το βιάγκρα, το οποίο – αν και χρησιμοποιείται ευρύτατα ήδη από τη δεκαετία του ’90- μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες όπως ο πονοκέφαλος και οι αλλοιώσεις της όρασης. Το βιάγκρα δεν δίνει λύση στο πρόβλημα σε βάθος χρόνου, απλώς επιδρά άμεσα για να ενισχύσει τις σεξουαλικές επιδόσεις ανέφερε χαρακτηριστικά η Δρ Χρυσοχόου, και το ίδιο υποστηρίζει και η Τζούλι Γουόρντ από τη Βρετανική Ένωση Καρδιολογίας, η οποία υπογράμμισε πως «δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η μεσογειακή διατροφή επιδρά ευεργετικά στα αιμοφόρα αγγεία και βοηθά τους άντρες να διατηρήσουν υγιή τη σεξουαλική τους λειτουργία» .