Cristine Ha: η αυτοδίδακτη τυφλή μαγείρισσα που κέρδισε το Masterchef της Αμερικής

21 September 2018

Η μαγειρική είναι αισθήσεις και η Cristine Ha σίγουρα ξέρει να μαγειρεύει. Μπορεί να έχει τέσσερις κι όχι πέντε αισθήσεις, αλλά αυτό δεν την απέτρεψε να πάρει μέρος στο Masterchef και να κερδίσει.

H Cristine Ha ξεκίνησε να χάνει σταδιακά την όρασή της το 2004 λόγω μια διαταραχής που επηρέασε τα οπτικά νεύρα και τη σπονδυλική στήλη της. Μέχρι το 2007 ήταν σχεδόν τυφλή ενώ το 2012 αποφάσισε να διαγωνιστεί στο Masterchef της Αμερικής και κέρδισε. Κατά τη διάρκεια του show μαγειρικής κατάφερε να αποσπάσει θετικά σχόλια ακόμα και από τον δύστροπο σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ, ο οποίος χαρακτήρισε εξαίσια την μηλόπιτα της!
Μέχρι το 2014 η Cristine Ha παρουσίαζε τη δική της εκπομπή μαγειρικής με τίτλο «Τέσσερις αισθήσεις» μέσα από την οποία παρουσίαζε το προσωπικό μαγειρικό στιλ της, περιγράφοντας τον τρόπο που οι υπόλοιπες αισθήσεις της τη βοηθούν να λειτουργεί και να δημιουργεί ένα πλήρες γεύμα μόνη της.

Christine Ha Masterchef
Η Cristine Ha κατά την διάρκεια του διαγωνισμού Masterchef

Όπως αναφέρει η ίδια «η μαγειρική είναι αίσθηση κι εγώ έχω τέσσερις». Στην κουζίνα της είναι όλα οργανωμένα ώστε να γνωρίζει που βρίσκεται το κάθε τι κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Με την αφή, την γεύση, την όσφρηση και την ακοή μπορεί να μαγειρέψει τα πάντα. «Δεν πετυχαίνουν πάντα όλα τα φαγητά» αναφέρει χαρακτηριστικά, αλλά από τα λάθη της μαθαίνει για την επόμενη φορά. Η μαγειρική είναι ο δικός της τρόπος να επικοινωνεί, αναφέρει χαρακτηριστικά και ανακαλύπτει τον κόσμο μέσα από το φαγητό.