Συκουτρής: η αρχόντισσα των λουκουμιών

17 September 2018

Διατηρώντας αναλλοίωτη την παραδοσιακή συνταγή, εδώ και τέσσερις γενιές, το λουκουμοποιείο Συκουτρής συνεχίζει την παραδοσιακή τέχνη του συριανού γλυκίσματος.

Ένα από τα προϊόντα που συνθέτουν την γαστρονομική ταυτότητα της Σύρου είναι τα λουκούμια της. Ανάμεσα στα παραδοσιακά ονόματα των παλιών λουκουμοποιών της Σύρου το όνομα του Συκουτρή κατέχει ξεχωριστή θέση. Από το 1922, που ο 15χρονος Γιώργος Συκουτρής έφθασε στην Σύρο, μετά την Μικρασιατική καταστροφή, μέχρι και σήμερα το Λουκουμοποιείο Συκουτρή λειτουργεί ανελλιπώς κρατώντας ψηλά τη σημαία της τέχνης του λουκουμιού τόσο με την οικογενειακή επιχείρηση όσο και με το Μουσείο Λουκουμοποιίας στην Ερμούπολη.
Οι μπουκίτσες Σύρου του Συκουτρή με τα αγνά υλικά και τα υπέροχα αρωματικά έλαια που επιλέγονται με φροντίδα, αποτελούν ταυτόχρονα μια ιστορική αναδρομή αλλά και σύγχρονη γλυκιά απόλαυση. Τριαντάφυλλο, μαστίχα, λεμόνι και πολλές ακόμη γεύσεις κλεισμένες σε ένα vintage κουτάκι αποτελούν το καλύτερο καλωσόρισμα στο νησί.
Χρησιμοποιώντας μόνο αγνά υλικά, όπως νερό πηγής, ζάχαρη, άμυλο, μαστίχα Χίου, ροδοζάχαρη, θυμαρίσιο μέλι, ξηροί καρποί, φρέσκα αυγά, τα λουκούμια Σύρου Συκουτρής παρασκευάζονται με μεράκι και συσκευάζονται «στο χέρι».
Εκτός από λουκούμια σε διάφορες γεύσεις και αρώματα, η επιχείρηση παρασκευάζει και την βραβευμένη με το Αργυρό Βραβείο Γεύσης στο Great Taste Awards στο Λονδίνο το 2003 χαλβαδόπιτα αμυγδάλου «Συκουτρής», μπισκοτολούκουμα, παστέλια και λικέρ.

ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ
Το λουκουμοποιείο Συκουτρής συνεχίζει την παραδοσιακή τέχνη του συριανού γλυκίσματος.

Τα προϊόντα Συκουτρής
Λουκούμια
Σκέτα (μαστίχα, περγαμόντο, τριαντάφυλλο)
Μπουκιές σκέτες (ανάμεικτες οι παραπάνω γεύσεις)
Αμυγδάλου (μαστίχα, ροδοζάχαρη, περγαμόντο)
Μπουκιές αμυγδάλου (ανάμεικτες οι παραπάνω γεύσεις)
Καρυδίου με μέλι
Ινδοκάρυδου

Χαλβαδόπιτες- Χαλβαδοπιτάκια
Αμυγδάλου
Φυστικίου αράπικου
Σκέτη (χωρίς ξηρό καρπό)
Cranberry

Μπισκοτολούκουμο
Παστέλι αμυγδάλου χειροποίητο

ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ ΧΑΛΒΑΔΟΠΙΤΕΣ
Μοναδικές χαλβαδόπιτες βασισμένες στην παραδοσιακή συνταγή

Στοιχεία Επικοινωνίας
Λουκουμοποιείο Σύρου «Συκουτρής»
Διεύθυνση: Μυστρά 8, Ερμούπολη 841 00
Τηλέφωνο: 2281 081390