5+1 ποτά που αποτελούν “θερμιδικές βόμβες” του καλοκαιριού

10 August 2018

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που έχουν την τιμητική τους τα ποτά, τα οποία όσο εντυπωσιακά και γευστικά κι αν είναι δεν παύει να κρύβουν θερμίδες

Οι καλοκαιρινές διακοπές αποτελούν για τους περισσότερους περίοδο ξεκούρασης και χαλάρωσης τόσο από το άγχος της καθημερινότητας, όσο κι από τις διατροφικές μας συνήθειες. Ένα ουζάκι το μεσημέρι στην παραλία, ένα ποτό το βράδυ και να που οι θερμίδες που με τόσο κόπο έδιωξες όλο το χειμώνα, εμφανίζονται μέσα σε 5 μέρες. Κι όχι δεν είναι ότι άφησες τόσο πολύ τον εαυτό σου. Δεν έκανες κάτι λάθος, αυτές ήταν καλά “κρυμμένες”. Δες πόσες θερμίδες περιέχουν 5+1 αγαπημένα ποτά του καλοκαιριού και την επόμενη φορά θα ξέρεις!

Baileys: Μην περιμένεις λίγες θερμίδες από ένα τόσο γλυκό ποτό. Κάθε ποτήρι του περιέχει 260 θερμίδες.
Gin & Tonic: Το gin περιέχει 120 θερμίδες ανά 50ml, που είναι η συνήθης ποσότητα σερβιρίσματος. Το tonic περιέχει 35 θερμίδες ανά 100ml. Σύνολο 155 θερμίδες, κι ας πιστεύεις πώς πίνεις                                   “αναψυκτικό”.
Malibu: Ένα ποτήρι Malibu φτάνει τις 200 περίπου θερμίδες, ενώ αν βάζεις και coca cola τότε θα πάρεις άλλες 43.
Βότκα: Η βότκα περιέχει περίπου 100 θερμίδες ανά μερίδα. Εάν την πίνεις με συνοδεία κάποιου χυμού τότε πρόσθεσε άλλες 50-100 θερμίδες παραπάνω ανά ποτήρι, αναλόγως τον χυμό.
Margarita: Την λατρεύουμε κι ας μας πονάει. Κάθε παγωμένη Margarita περιέχει 229 θερμίδες. Περιορίσου στην μία!
Martini: Το αγαπημένο μας μαρτινάκι φτάνει τις 160 θερμίδες. Κι αυτό χωρίς την ελιά…

Tips για εσένα που προσέχεις το βάρος σου
● Έλεγξε την κατανάλωση αλκοόλ τις ημέρες των διακοπών. Nα θυμάσαι: οι θερμίδες από το αλκοόλ αθροίζονται γρήγορα και επιταχύνουν τη συσσώρευση λίπους στο σώμα.
● Προτίμησε ποτά με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, όπως μπύρα 4 % αλκοόλ ή κρασί ή μικρότερη δόση του αγαπημένου σου ποτού.
● Απέφυγε τα πλούσια σε θερμίδες κοκτέιλ, λικέρ και γλυκά ποτά.
● Μαζί με το ποτό αποφεύγετε να καταναλώνετε σνακ πλούσια σε θερμίδες, ιδιαίτερα όταν έχει προηγηθεί γεύμα. Eνδεικτικά:
1 μπολ ανάμεικτοι ξηροί καρποί (100 γρ.) = 608 θερμίδες
1 μερίδα τσιπς (50 γρ.) = 270 θερμίδες