Athens Coffee Festival: η μεγάλη γιορτή του καφέ επιστρέφει

12 September 2018

Με πυρετώδεις ρυθμούς ξεκίνησε η προετοιμασία του 3ου Athens Coffee Festival, το οποίο θα πραγµατοποιηθεί το τριήµερο 29-30 Σεπτεµβρίου και 1 Οκτωβρίου 2018 στην Τεχνόπολη του ∆ήµου Αθηναίων, στο Γκάζι.

Έχοντας καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά και κοινωνικά events για την κουλτούρα του ποιοτικού καφέ, το 3ο Athens Coffee Festival, ανοίγει ξανά τις πόρτες του το φθινόπωρο, έτοιμο να υποδεχτεί όλους τους επαγγελματίες της καφεστίασης, αλλά και τους εραστές του καλού καφέ.

Μέσα σε μόλις δύο χρόνια λειτουργίας του, το Athens Coffee Festival, κατόρθωσε να αποκτήσει έναν μαζικό χαρακτήρα και να μπορεί πλέον να αναγνωρίζεται ως ένα από τα κορυφαία φεστιβάλ που αναφέρονται στην αγορά του “μαύρου χρυσού” και τους ανθρώπους της, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε μία περίοδο που η αγορά του καφέ βρίσκεται στο απόγειο της ανάπτυξής της, το Αthens Coffee Festival αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για τους επαγγελματίες, αλλά και το ευρύ κοινό που ενδιαφέρεται να γνωρίσει από κοντά όλες τις καινοτομίες και τα τεκταινόμενα της αγοράς, από τους εμβληματικούς οίκους espresso, αλλά και τους καταξιωμένους Έλληνες και ξένους specialty coffee roasters.

Για ακόμα μία χρονιά, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων θα πλημμυρίσει από τα μοναδικά αρώματα του καφέ, δίνοντας το στίγμα της ραγδαίας ανάπτυξής του πιο εμπορικού προϊόντος στον κόσμο. Οι μεγαλύτερες και σημαντικότερες προμηθευτικές εταιρείες του κλάδου του καφέ θα δώσουν ένα δυναμικό «παρών» στις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου 2018 και οι επαγγελματίες επισκέπτες του φεστιβάλ θα μπορέσουν να συνομιλήσουν με τους πιο δυναμικούς Έλληνες roasters, αλλά και με τους αντιπροσώπους των κορυφαίων ιταλικών οίκων espresso, να μοιραστούν τις ανησυχίες τους με ταλαντούχους barista και coffee specialists και να ανταλλάξουν απόψεις με σπουδαίες προσωπικότητες από τη διεθνή σκηνή του καφέ.

athens coffee festival

Κατά την διάρκεια του 3ου Athens Coffee Festival 2018 κορυφαίοι επαγγελματίες και εξειδικευμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού θα παρουσιάσουν, μέσα από στοχευμένες παρουσιάσεις και επιδείξεις, όλες τις νέες τάσεις που κυριαρχούν στη σύγχρονη διεθνή σκηνή του καφέ, αλλά και ό,τι θα συζητηθεί σε διεθνές επίπεδο. Μέσα από συγκεκριμένη θεματολογία θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά στις καινοτομίες που αφορούν τον κλάδο του καφέ, αλλά και θα συζητηθούν και αναλυθούν οι προβληματισμοί και οι ιδέες που απασχολούν την παγκόσμια βιομηχανία της καφεστίασης.

Τόσο το πρόγραμμα του «The Chatroom» όσο και του «The Lab» και φέτος έχει ως στόχο να καλύψει έναν σημαντικό αριθμό ωρών ζωντανών παρουσιάσεων και επιδείξεων με θέματα που σχετίζονταν με το παρόν και το μέλλον της καφεπαραγωγής, την ιστορία και την κουλτούρα του καφέ, το αρωματικό δυναμικό και το γευστικό προφίλ των ωμών και των καβουρδισμένων κόκκων, την ιταλική παράδοση του espresso και την πρόκληση του specialty coffee κ.ά.

Στόχος της φετινής διοργάνωσης είναι να ξεπεράσει το ίδιο της το ρεκόρ και αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 100 εκθέτες και πάνω από 40.000 επαγγελματίες