Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών: Κορυφαία μοναστηριακά προϊόντα

30 March 2018

Μία από τις ιστορικότερες Ιερές Μονές του τόπου μας, η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών γνωρίζει νέα άνθιση με τις μοναχές να παράγουν εύγευστα χειροποίητα προϊόντα από αγνά υλικά.

Μόλις 12χλμ. Βορειοανατολικά των Σερρών στους πρόποδες του Μενοικίου Όρους βρίσκεται η ιστορική Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών. Ιδρύθηκε το 1270 από τον Άγιο Ιωαννίκιο και στους αιώνες που ακολούθησαν αποτέλεσε σημαντικό κέντρο του Ορθόδοξου μοναχισμού διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στα χρόνια του Βυζαντίου. Το 1986 εγκαταστάθηκε στη Μονή γυναικεία αδελφότητα από την Ιερά Μονή Παναγίας Οδηγήτριας του Πηλίου. Έκτοτε οι μοναχές προσηλώθηκαν στο τιτάνιο έργο της αναστήλωσης και ανάδειξης του μνημειακού κτηριακού συγκροτήματος ενώ παράλληλα συντηρούν την παράδοση της Προδρομικής Μαγειρικής. Αυτή τους η ενασχόληση οδήγησε στη δημιουργία εύγευστων χειροποίητων προϊόντων από άριστα και αγνά υλικά με τα περισσότερα από αυτά να προέρχονται από τον κήπο της ίδιας της Μονής. Τα προϊόντα αυτά διατίθενται μέσα από επιλεγμένα φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα όπως το https://www.lotisfoodcompany.com

Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών: Κορυφαία μοναστηριακά προϊόντα
Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών: Κορυφαία μοναστηριακά προϊόντα

Ακολουθώντας πάντοτε τις παραδοσιακές συνταγές οι μοναχές της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Σερρών δημιουργούν προϊόντα όπως τα χειροποίητα ζυμαρικά άριστης ποιότητας. Τραχανάς και χυλοπίτες σε πολλές διαφορετικές εκδοχές που συναρπάζουν γευστικά και στη συσκευασία τους συνοδεύονται από μοναστηριακές συνταγές. Ενδεικτικά αξίζει να αναφέρουμε τον νηστίσιμο τραχανά με λαχανικά αλλά και τις νηστίσιμες χυλοπίτες με λαχανικά της Μονής όπως είναι η πιπεριά Φλωρίνης, η κόκκινη κολοκύθα, το καρότο, η ντομάτα, το κρεμμύδι, η μελιτζάνα, το παντζάρι, το σέλινο και το σπανάκι.