Σερσέ Λα Φαμ: το παραδοσιακό καφενείο στο κέντρο της Αθήνας

8 February 2018

Προσεγμένο στην παραμικρή λεπτομέρεια το Σερσέ λα φαμ θυμίζει ένα κλασικό καφενείο της παλιάς Αθήνας διαθέτοντας παράλληλα παριζιάνικο ρομαντισμό και εκλεπτυσμένο προφίλ.

Ξεχωριστό και νοσταλγικό το Σερσέ λα φαμ στο κέντρο της Αθήνας ξυπνάει μνήμες μίας άλλης εποχής με ρομαντισμό και σικ αναφορές. Στον χώρο κυριαρχούν τα γήινα χρώματα με έμφαση στο μάρμαρο και στο ξύλο ενώ οι διακοσμητικές πινελιές είναι ρετρό αντικείμενα της παλιάς Αθήνας όπως είναι για παράδειγμα οι φιγούρες του Καραγκιόζη. Για αυτό φρόντισαν η Μιράντα Καραμανλή και η Φαίδρα Αναστασιάδη.

Σερσέ Λα Φαμ: το παραδοσιακό καφενείο στο κέντρο της Αθήνας
Σερσέ Λα Φαμ: το παραδοσιακό καφενείο στο κέντρο της Αθήνας

Αφού λοιπόν δημιουργήθηκε η κατάλληλη ατμόσφαιρα σειρά είχε το μενού στο οποίο βρίσκεται και το πιο χαρακτηριστικό αποτύπωμα της παλιάς Αθήνας. Η επιμέλεια ανήκει στον Ανδρέα Λαγό και η υλοποίηση στον σεφ Κωνσταντίνο Τζουβάρα. Όπως ήταν αναμενόμενο σε δεσπόζουσα θέση βρίσκεται ο ελληνικός καφές στη χόβολη ο οποίος όμως σερβίρεται στο θρόνο που του ανήκει με ένα ρετρό ασημένιο πιατάκι και συνοδεύεται από χειροποίητο συριανό λουκούμι. Ακολουθούν τα παραδοσιακά αφεψήματα και τα ελληνικά ποτά όπως είναι η μαστίχα, το βερμούτ, το κονιάκ και οι τοπικές μπύρες, κορυφαία αποστάγματα τσίπουρου και ούζου αλλά και το κρασί από επιλεγμένους αμπελώνες. Δεν θα μπορούσαν να λείπουν η βυσσινάδα, η λεμονάδα, η μανταρινάδα και η κανελάδα.

Το Σερσέ λα φαμ θυμίζει ένα κλασικό καφενείο της παλιάς Αθήνας
Το Σερσέ λα φαμ θυμίζει ένα κλασικό καφενείο της παλιάς Αθήνας

Αναλόγως εκλεκτοί είναι και οι μεζέδες που ετοιμάζονται όπως είναι οι σαρδέλες Καλλονής, τα τηγανητά αβγά με σουτζούκι Μιράν, το χοιρινό με θρούμπι και άλλες πολλές επιλογές με αέρα Ελλάδας. Τα γλυκά του κουταλιού, το παγωτό καϊμάκι από φρέσκο γάλα και το κλασικό κωκ κλείνουν με τον πιο γλυκό τρόπο το μενού που εμπλουτίζεται συνεχώς.

Χρήσιμες πληροφορίες:
Σερσέ Λα Φαμ
Μητροπόλεως 46, Αθήνα, τηλ.: 210-3222029, 210-3222020