Προστατευόμενο προϊόν το Μελεκούνι

5 Ιανουαρίου 2018

Η Ευρωπαϊκή επιτροπή καταχώρισε το Μελεκούνι στο μητρώο των προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων (ΠΓΕ).

Το παραδοσιακό γλύκισμα της Ρόδου σε σχήμα ρόμβου αναγνωρίστηκε πλέον από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως προϊόν προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων. Το «Μελεκούνι» φτιάχνεται από σουσάμι, μέλι, μπαχαρικά, αμύγδαλα και φλούδα ή και χυμό εσπεριδοειδών ενώ το όνομά του βασίζεται στα συστατικά του «μέλι» και «κουννί» (σπόρος). Μαζί με το «μελεκούνι» εγκρίθηκε και η αίτηση καταχώρησης ενός ιταλικού προϊόντος του «Lenticchia di Altamura» της Ιταλίας. Πρόκειται για ένα είδος φακής που παράγεται στην περιοχή της Altamura στην Απούλια της νότιας Ιταλίας.

Η Ευρωπαϊκή επιτροπή καταχώρισε το Μελεκούνι στο μητρώο των προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων (ΠΓΕ).
Η Ευρωπαϊκή επιτροπή καταχώρισε το Μελεκούνι στο μητρώο των προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων (ΠΓΕ).

Τα δύο προϊόντα θα συγκαταλέγονται πλέον στη λίστα με τα περισσότερα από 1415 προστατευόμενα προϊόντα την οποία μπορούμε να δούμε στη βάση δεδομένων DOOR.