Ανακαλύπτοντας τον Κύριο Χου

4 Ιανουαρίου 2018

Φρεσκοκαβουρδισμένος ελληνικός καφές, σπιτικό τσίπουρο και μεζεδάκια σε ένα υπέροχο νεοκλασικό του 1933 με την υπογραφή του Κύριου Χου.

Μία παλιά μονοκατοικία στα Πετράλωνα ανακαινίστηκε και από το 2014 προσφέρει τα καλύτερα σε όσους την επισκέπτονται για τον καφέ ή για το ποτό τους. Ο Κύριος Χου είναι έμπνευση και δημιουργία τεσσάρων φίλων του Λάμπρου, του Ερρίκου, του Θανάση και του δίδυμου αδελφού του, Γιάννη.

Ο ψηλοτάβανος χώρος και το κλασικό μωσαϊκό δένουν υπέροχα με τα ζωντανά χρώματα, τα μαρμάρινα τραπέζια και τις ξύλινες καρέκλες καφενείου ενώ μεγάλο ατού του μαγαζιού χαρακτηρίζεται η ήρεμη αυλή του με τα αρωματικά βότανα, ένας μικρός παράδεισος για τα καλοκαίρια.

Ο Κύριος Χου στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό του 1933.
Ο Κύριος Χου στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό του 1933.

Ο ελληνικός καφές βρίσκεται σε περίοπτη θέση στο σε γενικές γραμμές λιτό μενού του το οποίο ωστόσο περιλαμβάνει περίφημους μεζέδες για το σπιτικό τσίπουρο αλλά και αρκετές επιλογές για πρωινό, γλυκά του κουταλιού, υποβρύχιο αλλά και ορισμένες προσεκτικές επιλογές σε σούπες αποτελούν μερικές από τις πιο εξαιρετικές προτάσεις.

Παρότι η παράδοση αποτελεί το δυνατό χαρτί του μαγαζιού τα κοκτέιλ παίζουν δυνατά με την μπάρα να αποκτά κυρίαρχο ρόλο όσο η μέρα ή καλύτερα η νύχτα προχωρά… Η λίστα των κοκτέιλ περιλαμβάνει αρκετές επιλογές εμπλουτισμένες με βότανα του κήπου και με ντόπια ποτά όπως είναι η μαστίχα, το λικέρ πορτοκαλιού και το τσίπουρο!

Χρήσιμες πληροφορίες:
Διεύθυνση: Υπερίωνος 1 και Δημοφώντος, Άνω Πετράλωνα, Πετράλωνα
τηλ.: 210-3423972