Το 2018 η πρώτη Διεθνής Έκθεση Κάνναβης στην Ελλάδα

5 Δεκεμβρίου 2017

Από τις 12 έως και τις 14 Ιανουαρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα η πρώτη Διεθνής Έκθεση Κάνναβης στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (TaeKwonDo) στην Αθήνα.

Το 2018 φέρνει στην Αθήνα την πρώτη Διεθνή Έκθεση Κάνναβης της Ελλάδας στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (TaeKwonDo) από τις 12 έως και τις 14 Ιανουαρίου 2018. Ανάλογες εκθέσεις πραγματοποιούνται στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό συμμετοχών από τον επιστημονικό και εμπορικό τομέα αλλά και αντιστοίχως μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Σκοπός της έκθεσης είναι η ενημέρωση του κοινού για όλα τα προϊόντα αλλά και τις καινοτομίες που υπάρχουν ανά τον κόσμο στον τομέα της κάνναβης καθώς και για τα τελευταία επιτεύγματα ως προς την ιατρική, φαρμακευτική και βιομηχανική χρήση της κάνναβης.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και προβολές ενώ οι επισκέπτες και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα πλεονεκτήματα της κάνναβης και να ενημερωθούν για την καλλιέργεια και την εκμετάλλευσή της.

Γνωστή από την αρχαία Ελλάδα

Σύμφωνα με μαρτυρίες η κάνναβη αλλά και τα προϊόντα της χρησιμοποιούνταν στην αρχαία Ελλάδα ήδη από τον 5ο αι. π.Χ.. Μάλιστα ο Ηρόδοτος περιγράφει και την ψυχαγωγική χρήση κάνναβης από τους Σκύθες ενώ αναφέρει πως οι ίνες της χρησιμοποιούνταν στην κατασκευή σχοινιών, πανιών, καραβόπανων αλλά και γενικότερα στην κλωστοϋφαντουργία.
Οι φαρμακευτικές της ιδιότητες αναφέρονται από τον ιατρό Διοσκουρίδη το 70 μ.Χ. όπου τα φύλλα της χρησιμοποιούνταν για τη θεραπεία της ρινορραγίας και οι σπόροι της για την αντιμετώπιση φλεγμονών, πληγών και παθήσεων του αυτιού.

Γνωρίζατε ότι το χαρτί Κάνναβης μπορεί να ανακυκλωθεί μέχρι 7 φορές;
Γνωρίζατε ότι το χαρτί Κάνναβης μπορεί να ανακυκλωθεί μέχρι 7 φορές;

Όσα δεν γνωρίζαμε

Μέσα από το site της επερχόμενης έκθεσης www.athenscannabisexpo.com μαθαίνουμε και 22 πληροφορίες που δεν γνωρίζαμε για την κάνναβη.

1. H ίνα από κάνναβη είναι μία από τις πιο ανθεκτικές ίνες.
2. Το ύφασμα από κάνναβη είναι θερμομονωτικό.
3. Το φυτό καλλιεργείται από το 2800 π.χ. στην Κίνα.
4. 10.000 τ.μ. καλλιέργειας κάνναβης μπορούν να παράγουν χρήσιμες ίνες όσο 20.000 τ.μ. από βαμβάκι.
5. Το χαρτί από κάνναβη είναι πιο ανθεκτικό και δεν χρειάζεται οξέα ή χλώριο, και μπορεί να ανακυκλωθεί μέχρι 7 φορές.
6. Η μοριοσανίδα από κάνναβη είναι 2 φορές πιο ανθεκτική από το ξύλο και κρατάει τα καρφιά πιο σφιχτά.
7. Η κάνναβη είναι το πιο πολύπλευρο φυτό. Θεωρητικά οποιοδήποτε προϊόν μπορεί να φτιαχτεί από αυτή.
8. Η διακήρυξη ανεξαρτησίας των Η.Π.Α. και το πρώτο τους σύνταγμα γράφτηκε σε χαρτί από κάνναβη.
9. Οι πρώτες Βίβλοι του Γουτεμβέργιου τυπώθηκαν σε χαρτί από κάνναβη.
10. Οποιοδήποτε αντικείμενο μπορεί να φτιαχτεί από ξύλο ή πλαστικό μπορεί να φτιαχτεί και από κάνναβη και θα είναι και ολοκληρωτικά βιοδιασπώμενο.
11. Το 1941 ο ΧένριΦόρντ κατασκεύασε ένα αμάξι του οποίου το εξωτερικό περίβλημα ήταν από κάνναβη, και το καύσιμο που έκαιγε ήταν επίσης από την κάνναβη.
12. Κάθε ανεπτυγμένη χώρα αυτή τη στιγμή καλλιεργεί το φυτό της κάνναβης.
13. Το 90% των πανιών και των σχοινιών που χρησιμοποιούνταν στη ναυσιπλοΐα από τον 5ο π.Χ. αιώνα μέχρι τον 19ο αιώνα ήταν φτιαγμένα από κάνναβη.
14. Ζούσαμε εναρμονισμένα με την κάνναβη για 4.000 χρόνια μέχρι την απαγόρευσή της (καλλιέργεια και κατανάλωση) το 1937 στις Η.Π.Α.
15. Παντού στον πλανήτη η κάνναβη χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή ρούχων, παπουτσιών κ.α. και τα τελευταία χρόνια επανακάμπτει δυναμικά.
16. Το 80% του υφάσματος που χρησιμοποιείται για την κατασκευή των ρούχων, χαλιών, βρεφικών πανών, κουρτινών, σεντονιών, καλυμμάτων, σκηνών κ.α. ήταν φτιαγμένο από κάνναβη μέχρι τις αρχές του 19ου αιώνα στις Η.Π.Α. και μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα σε πολλές άλλες χώρες.
17. Η Αγγλική λέξη «canvas» προέρχεται από την Ολλανδική προφορά της ελληνικής λέξης «κάνναβη».
18. Για πολλούς αιώνες το λάδι από τους σπόρους της κάνναβης χρησιμοποιούνταν σε όλον τον κόσμο για της λάμπες λαδιού.
19. Για 3.000 χρόνια και μέχρι το 1842, μια μεγάλη ποικιλία από εκχυλίσματα από τα φύλλα, τους καρπούς και τις ρίζες της κάνναβης χρησιμοποιούνταν κοινώς για να αντιμετωπίζουν πολλές αρρώστιες. Επίσης αποδείχτηκαν ότι ήταν και τα πιο αποτελεσματικά.
20. Όλα τα σχολικά βιβλία ήταν φτιαγμένα από χαρτί κάνναβης ή λιναριού μέχρι το 1880 στις Η.Π.Α.
21. Ήταν νόμιμο να πληρώνονται οι φόροι με κάνναβη στις Η.Π.Α. από το 1631 μέχρι το τις αρχές του 19ου αιώνα.
22. Τα έργα του Rembrandt, του VanGogh και του Gainsborough, καθώς και οι πιο πρώιμοι πίνακες καμβά, ζωγραφίστηκαν πάνω σε κάνναβη.

Η προπώληση εισιτηρίων έχει ξεκινήσει μέσα από το: http://www.athenscannabisexpo.com/el/eisitiria-athens-cannabis-expo/