Εσπερίδα: «Το ελαιόλαδο στη μαζική εστίαση»

9 Νοεμβρίου 2017

Λίγες ημέρες μένουν για την πραγματοποίηση της εσπερίδας «Το ελαιόλαδο στη μαζική εστίαση», η οποία θα λάβει χώρα στη Συνεδριακή Αίθουσα ΓΣΕΒΕΕ στην Αθήνα. 

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) σας προσκαλούν στην εσπερίδα με θέμα «Το ελαιόλαδο στη μαζική εστίαση», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017, στις 17:00.

Με την εσπερίδα θα εγκαινιασθεί η έναρξη των εκδηλώσεων για τις Ημέρες Ελαιολάδου 2017, θεσμός τον οποίο έχει καθιερώσει το Διεθνές Ελαιοκομικό Συμβούλιο και θα διαρκέσει από τις 15 έως τις 30 Νοεμβρίου 2017.

Εξειδικευμένοι εισηγητές θα αναλύσουν το νομοθετικό πλαίσιο της χρήσης ελαιολάδου στη μαζική εστίαση, τη σημασία του ελαιολάδου στην ελληνική Μεσογειακή Διατροφή, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες προβολής του ελαιολάδου στη μαζική εστίαση, το ρόλο του ελαιολάδου στη Γαστρονομία, καθώς και τα πλεονεκτήματα του επώνυμου τυποποιημένου ελαιολάδου.

«Το ελαιόλαδο στη μαζική εστίαση» θα λάβει χώρα στη Συνεδριακή Αίθουσα ΓΣΕΒΕΕ στην Αθήνα. 
«Το ελαιόλαδο στη μαζική εστίαση» θα λάβει χώρα στη Συνεδριακή Αίθουσα ΓΣΕΒΕΕ στην Αθήνα.

Στην εκδήλωση Το ελαιόλαδο στη μαζική εστίαση, θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή, κ. Αντώνης Παπαδεράκης, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Νίκος Αντώνογλου, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ-ΠΟΕΣΕ, κ. Γιώργος Καββαθάς και ο Πρόεδρος του ΣΕΒΙΤΕΛ, κ. Γρηγόρης Αντωνιάδης.

Το νομοθετικό πλαίσιο της χρήσης ελαιολάδου στη μαζική εστίαση θα αναπτυχθεί από τον κ. Χρήστο Νικόλσκυ, Διευθυντή Θεσμικών Ρυθμίσεων & Εποπτείας Αγοράς του ΥΠ.ΑΝ. και το ελαιόλαδο στην ελληνική Μεσογειακή Διατροφή θα παρουσιάσει ο κ. Νίκος Κατσαρός, Πρώην Πρόεδρος ΕΦΕΤ και Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ.

Τέλος, για τις Προκλήσεις και ευκαιρίες προβολής του ελαιολάδου στην μαζική εστίαση θα μιλήσει ο κ. Γιώργος Κουράσης, Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ και ΠΟΕΣΕ, για το ελαιόλαδο στη γαστρονομία, ο Πρόεδρος του ΙΕΓ, κ. Νίκος Φωτιάδης και για τα πλεονεκτήματα του επώνυμου τυποποιημένου ελαιολάδου ο κ. Γιώργος Οικονόμου, Διευθυντής του ΣΕΒΙΤΕΛ.