Health Agenda: Η νέα εποχή στην ενημέρωση στα θέματα υγείας

7 Νοεμβρίου 2017

Το Διαδικτυακό κανάλι υγείας Health Agenda ήρθε για να γεμίσει το κενό στην ενημέρωση στα θέματα υγείας με αφιερώματα τα οποία μας ενδιαφέρουν όλους.

Η νέα εποχή της ενημέρωσης είναι ήδη εδώ και ακούει στο όνομα «διαδίκτυο». Το youtube είναι ένας χώρος στον οποίο πλέον μπορούμε να αναζητήσουμε και να κάνουμε εγγραφή σε κανάλια τα οποία μπορούν να μας προσφέρουν πλούσια ενημέρωση σε ζητήματα που μας αφορούν αλλά και χρηστικές πληροφορίες για την καθημερινότητά μας.

Και ενώ σε μία αναζήτηση μπορούμε να βρούμε αρκετά κανάλια που αφορούν σε θέματα καθαρά ομορφιάς με διάσημες beauty editors και άφθονα tutorials, ο τομέας της ενημέρωσης σε θέματα υγείας φαινόταν μέχρι πρότινος να υστερεί.

Μέχρι που έκανε την εμφάνισή του το κανάλι Health Agenda ένα κανάλι «για την υγεία και όσα αξίζει να γνωρίζουμε για να ζούμε καλύτερα» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην περιγραφή οι δημιουργοί του. Στα ρεπορτάζ του μπορούμε να βρούμε θέματα που αφορούν στην πρόληψη, στη διατροφή, στην άσκηση, στην καλή ψυχολογία ακόμα και στα δικαιώματα των ασθενών. Εκτενή και εμπεριστατωμένα ρεπορτάζ τα οποία συνοδεύονται από συνεντεύξεις με ειδικούς του κάθε τομέα της υγείας. Και φυσικά όπως και σε κάθε κανάλι άξιο λόγου του youtube οι δημιουργοί του είναι ανοιχτοί σε σχόλια, παρατηρήσεις ακόμα και προτάσεις για μελλοντικά θέματα.

Ένα από τα ρεπορτάζ που μας κέντρισε περισσότερο την προσοχή καθώς πραγματεύεται το ζήτημα της διατροφής μπορείτε να το παρακολουθήσετε στο https://www.youtube.com/watch?v=95jkuBo9UwA&t=96s

Σε αυτό η διατροφολόγος Ειρήνη Χριστάκη προτείνει το μενού της μίας ημέρας και δείχνει ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές που μπορούμε να κάνουμε για να τρεφόμαστε σωστά και να μην πεινάμε. Η διατροφολόγος συνοδευόμενη από την κάμερα του Health Agenda επισκέπτεται ένα βιολογικό μάρκετ και μας δείχνει με ποια κριτήρια πρέπει να ψωνίζουμε ώστε να ακολουθήσουμε μία σωστή διατροφή διαμορφώνοντας παράλληλα το μενού μίας ημέρας. Η ειδικός εξηγεί με ποιο τρόπο μπορούμε να αποφύγουμε το τσιμπολόγημα, ποιος είναι ο σωστός τρόπος να συνδυάζουμε υδατάνθρακες και πρωτεΐνες αλλά και πώς θα λαμβάνουμε τις απαραίτητες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που έχει ανάγκη ο οργανισμός στην καθημερινότητά μας. Επιπλέον δίνει απαντήσεις για τη σημαντικότητα του βραδινού αλλά και για το ποιες τροφές πρέπει να αποκλείσουμε από τη διατροφή μας όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος. Το διατροφικό αφιέρωμα του Health Agenda καταλήγει με το μενού της μίας ημέρας, το ρεπορτάζ είναι της δημοσιογράφου Χαράς Μπουργάνη, η σκηνοθεσία του Γιάννη Αβραμόπουλου και ο ήχος του Πάνου Γεωργόπουλου.

Ανακαλύψτε περισσότερα για το Health Agenda στο: https://www.youtube.com/channel/UCncPKohml6-aAXF1eCIa1Ow/featured