Tesco και Metro εμπιστεύονται τους Έλληνες παραγωγούς

4 Μαΐου 2017

Υψηλόβαθμα στελέχη των λιανεμπορικών αλυσίδων Tesco και Μetro αναγνωρίζουν και εμπιστεύονται τη νέα γενιά των Ελλήνων παραγωγών.

Στο Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρούτων και Λαχανικών «Freskon» της ΔΕΘ-Helexpo στην Θεσσαλονίκη έδωσαν το παρών υψηλόβαθμα στελέχη των λιανεμπορικών αλυσίδων Tesco και Metro πραγματοποιώντας και δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Οι εκπρόσωποι και των δύο αλυσίδων έδειξαν να συμφωνούν στην άποψη ότι η οικονομική κρίση ανάγκασε κατά ένα τρόπο τους Έλληνες που δραστηριοποιούνται στην πρωτογενή παραγωγή να δραστηριοποιηθούν ενεργά αυξάνοντας τις επαγγελματικές τους συνεργασίες σε παγκόσμιο επίπεδο. Παράλληλα παραδέχτηκαν πως οι μεγάλες αλυσίδες πλέον επιδιώκουν τη μείωση του κόστους περιορίζοντας τους μεσάζοντες.

Εκπρόσωποι των Tesco και Μetro δηλώνουν ότι εμπιστεύονται τους νέους Έλληνες παραγωγούς.
Εκπρόσωποι των Tesco και Μetro δηλώνουν ότι εμπιστεύονται τους νέους Έλληνες παραγωγούς.

Ως εκπρόσωπος της Tesco ο Γιώργος Μπιτσάκος, υπεύθυνος αγορών φρούτων και λαχανικών, αποκάλυψε πως ο σκοπός της επίσκεψής του στη Freskon για δεύτερη χρονιά εντάσσεται στο πλαίσιο της εύρεσης καινούριων προϊόντων για την Tesco. Η αλυσίδα αποτελεί ηγετική δύναμη στην Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία με τα προϊόντα της να βρίσκονται σε περισσότερα από 1.000 καταστήματα σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης όπως η Σλοβακία, η Τσεχία, η Ουγγαρία και η Πολωνία.

Σε ανάλογο κλίμα κινήθηκε η υπεύθυνη αγορών και πωλήσεων της Metro Group Trading Office Valencia, Sylwia Ewa Czochara η οποία παραδέχτηκε ότι οι Έλληνες του πρωτογενούς τομέα έχουν μετεξελιχθεί σε σοβαρούς και αξιόπιστους επαγγελματίες. Στη συνέχεια αποκάλυψε πως η Metro αναζητά πάντα στην Ελλάδα αξιόπιστους συνεργάτες και ενδεχομένως καινούργια προϊόντα με στόχο να υπάρχει απευθείας επαφή με τους προμηθευτές. Η Valecia Trading Office/METRO GROUP αποτελεί την κεντρική μονάδα αγοράς φρέσκων φρούτων και λαχανικών του ομίλου Metro, έχει έδρα της τη Βαλένθια και εξυπηρετεί 17 χώρες στην Ευρώπη και στην Ασία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ