Ταξιδέψτε στους πιο μεθυστικούς οινικούς προορισμούς

10 Οκτωβρίου 2017

Ετοιμαστείτε για ένα μεθυστικό ταξίδι στους τρεις διασημότερους οινικούς προορισμούς.

Γαλλία, Μπορντό
Με περισσότερα από 1170 στρέμματα καλλιέργειας αμπελιού για την παρασκευή του περίφημου κρασιού η πόλη του Μπορντό δεν θα μπορούσε παρά να αποτελέσει έναν από τους δημοφιλέστερους οινικούς προορισμούς. Από την κοιλάδα της Girondes μέχρι και τον Ατλαντικό όσο μπορεί να δει το μάτι σου αναπτύσσονται οι αμπελώνες και ξεπροβάλλουν τα εντυπωσιακά αγροκτήματα, τα παραδοσιακά châteaux (8.000 στον αριθμό!) μυώντας μας σε μία παράδοση αιώνων. Εδώ παράγονται περισσότερες από 50 διάσημες ετικέτες, Τα διασημότερα châteaux βρίσκονται στη ζώνη Entre-Deux-Mers (ανάμεσα σε δύο θάλασσες) με την ποικιλία του Sauvignon να ξεχωρίζει. Ακολουθεί η περιοχή St. Emilion, ένα χωριό στα 50χλμ. από το Bordeaux το οποίο έχει ενταχθεί στη λίστα παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Από τη συγκεκριμένη περιοχή ξεκίνησε η παραγωγή του Merlot και εδώ βρίσκεται και το Château Malromé το οποίο αποτέλεσε και την τελευταία κατοικία του Toulouse Lautrec.

Η πανέμορφη κοιλάδα Νάπα της Καλιφόρνια
Η πανέμορφη κοιλάδα Νάπα της Καλιφόρνια

ΗΠΑ, Καλιφόρνια, Κοιλάδα Νάπα
Στην πανέμορφη κοιλάδα της Καλιφόρνια η παραγωγή κρασιού ξεκίνησε μόλις το 1960 και κατόρθωσε να κατακτήσει τον κόσμο. Με έμφαση στις σύγχρονες τεχνικές τα περίπου 400 οινοποιεία της παραγωγής έχουν χτίσει με κόπο και έμπνευση τη φήμη τους. Περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια τουρίστες και οινόφιλοι επισκέπτονται την περιοχή κάθε χρόνο για να γνωρίσουν από κοντά τους αμπελώνες, τη διαδικασία παραγωγής αλλά και να έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τους αγαπημένους τους οίνους στον τόπο τους.

Ένας από τους διασημότερους οινικούς προορισμούς είναι η Τοσκάνη
Ένας από τους διασημότερους οινικούς προορισμούς είναι η Τοσκάνη

Ιταλία, Τοσκάνη
Με μία αμπελοοινική παράδοση αιώνων η Τοσκάνη προσφέρει στον επισκέπτη ένα υπέροχο μεσογειακό τοπίο διανθισμένο από Μεσαιωνικά χωριά, καλοσυντηρημένα σοκάκια και φυσικά ατέλειωτους αμπελώνες. Η περιοχή με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση οινοποιείων είναι η Chianti Classico ανάμεσα στη Φλωρεντία και τη Σιένα. Ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων τα Castellina, Greve, Panzano και Radda αλλά και το Μονταλτσίνο τόπο παραγωγής του Brunello. Πατρίδα του Vino Nobile είναι το Μοντεπουλτσιάνο ενώ κινούμενοι παραλιακά ξεχωρίζει το Μπόλγκερι περιοχή που αναπτύχθηκε η κατηγορία των περίφημων ερυθρών Super Tuscans.