«Το Περιβόλι στη Βάρη»: Πολλά περισσότερα από ένα περιβόλι

2 Οκτωβρίου 2017

Το «Περιβόλι στη Βάρη» μπορεί να είναι ένα περιβόλι όμως η φιλοσοφία και όλα όσα έχουν δομηθεί γύρω από αυτό είναι πολλά περισσότερα.

Το «Περιβόλι στη Βάρη» είναι μία οικολογική φάρμα στο Χέρωμα Βάρης που έχει σκοπό να διδάξει σε μικρούς και μεγάλους τη φιλοσοφία της «αεικαλλιέργειας» ή εναλλακτικά περμακουλτούρας. Βασισμένο στις αρχές της οικολογικής καλλιέργειας εφαρμόζει, ερευνά και ανακαλύπτει νέες μεθόδους που βοηθούν στην παραγωγή αγνών προϊόντων χωρίς την επιβάρυνση του περιβάλλοντος ή την εξάντληση των πόρων. Εντός του μπορεί κανείς να ανακαλύψει πώς ένα κινούμενο κοτέτσι σε σχήμα ιγκλού, το «κοτοτρακτέρ» μπορεί να βοηθήσει στην καλλιέργεια ενός παρτεριού, την εναλλακτική λειτουργία της ηλιακής τουαλέτας που έχει τις ρίζες τις στην Αφρική, το πώς η ωφέλιμη απορροή των υδάτων από το πότισμα των καλλιεργειών μπορεί να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό οικοσύστημα και μία λιμνούλα αλλά και τη σημαντική δράση της σκουλικόφαρμας!

Το «Περιβόλι στη Βάρη» είναι μία οικολογική φάρμα στο Χέρωμα Βάρης
Το «Περιβόλι στη Βάρη» είναι μία οικολογική φάρμα στο Χέρωμα Βάρης

Με προγράμματα για εταιρίες, σχολεία και οικογένειες «Το Περιβόλι στη Βάρη» είναι σε θέση να εκπαιδεύσει μικρούς και μεγάλους με τους πιο διασκεδαστικούς τρόπους. Τα προϊόντα τα οποία παράγονται στο «Περιβόλι» αλλά και προϊόντα από μικρούς Έλληνες παραγωγούς που μοιράζονται την ίδια φιλοσοφία διατίθενται προς πώληση στο mini deli κατάστημα εντός του. Ο πολυβραβευμένος με «Χρυσό Σκούφο» chef Γιάννης Στανίτσας εμπνέεται από τη φύση και ετοιμάζει γευστικά πιάτα φτιαγμένα από τα πιο αγνά υλικά μπροστά στα μάτια του επισκέπτη κατόπιν ραντεβού φέρνοντας το «Περιβόλι» στο πιάτο! Ειδικά σεμινάρια γευσιγνωσίας και αγροτουρισμού εισάγουν τον επισκέπτη στις πιο ξεχωριστές γεύσεις αλλά και στις οικολογικές τεχνικές συγκομιδής και παραγωγής.

Ξεχωριστό και ιδιαίτερο είναι επίσης το φορητό μας ελαιοτριβείο τελευταίας τεχνολογίας, το οποίο είναι σε θέση να παράγει ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης με πλούσιο άρωμα και γεύση, λαμπερό χρώμα και χαμηλή οξύτητα. Σε αυτό μπορεί όποιος το επιθυμεί να προσκομίσει κατόπιν ραντεβού τις ελιές που έχει συλλέξει από το περιβόλι του όσο μικρή κι αν είναι η ποσότητα και να παράξει το δικό του ελαιόλαδο χωρίς αυτό να αναμειχθεί με το ελαιόλαδο κάποιου άλλου.

Χρήσιμες πληροφορίες:

Το Περιβόλι στη Βάρη, Κυρηνείας (π. Κυργίων) 15, Βάρη, Αττική
τηλ.: 210-8963000, κιν.: 6981-127805
http://www.perivolivari.gr/

Ωράριο λειτουργίας:

Δευτέρα κλειστά, καθημερινές πρωί μόνο με ραντεβού, καθημερινές απόγευμα (16.00-δύση), Σαβ.-Κυρ. (10.00-δύση)