Στα Γρεβενά το Κέντρο Πιστοποίησης Μανιταριών για συλλέκτες

29 Σεπτεμβρίου 2017

Κέντρο Πιστοποίησης Μανιταριών για συλλέκτες πρόκειται να δημιουργηθεί στα Γρεβενά, καθώς το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας ενέκρινε με απόφαση του την προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του ΕΒΕ Γρεβενών.

Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση θα δημιουργεί ένας πυλώνας  εκπαίδευσης και πιστοποίησης συλλεκτών αυτοφυών μανιταριών από τα Γρεβενά και ολόκληρη την Δυτική Μακεδονία. Μάλιστα, ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από πολλούς μανιταρόφιλους, οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να εκπαιδευτούν και να αποκτήσουν «βεβαίωση-πτυχίο συλλέκτη». Όσο για τις ώρες που θα έχει διάρκεια η εκπαίδευση; Αυτό θα εξαρτηθεί με το βαθμό δυσκολίας και επικινδυνότητας στην συλλογή των μανιταριών. Έτσι, η εκπαίδευση θα διαρκεί από 50 έως και 150 ώρες.

Κέντρο Πιστοποίησης Μανιταριών για συλλέκτες πρόκειται να δημιουργηθεί στα Γρεβενά
Κέντρο Πιστοποίησης Μανιταριών για συλλέκτες πρόκειται να δημιουργηθεί στα Γρεβενά

Τα σεμινάρια στο Κέντρο Πιστοποίησης Μανιταριών Γρεβενών, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τόσο οι ερασιτέχνες συλλέκτες, όσο και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται ήδη με τη συλλογή μανιταριών, γεγονός που θα κάνει τους καταναλωτές να νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια.