Πανθεσσαλική γιορτή ανταλλαγής σπόρων

20 Σεπτεμβρίου 2017

Στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Κισσάβου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη πανθεσσαλική γιορτή ανταλλαγής σπόρων.

Περισσότερα από τετρακόσια άτομα έδωσαν το παρών στην καθιερωμένη πανθεσσαλική γιορτή ανταλλαγής παραδοσιακών ποικιλιών σπόρων. Επαγγελματίες καλλιεργητές και ερασιτέχνες συναντήθηκαν στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου και αντάλλαξαν παραδοσιακές ποικιλίες σπόρων αλλά και καλλιεργητικές συμβουλές.

Ανταλλαγή σπόρων πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Κισσάβου
Ανταλλαγή σπόρων πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Κισσάβου

Το καλωσόρισμα έγινε από το ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου «Πελίτι» και μοναχή της Μονής Θεοδέκτη. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκε η ομάδα διάσωσης παραδοσιακών φυτών και σπόρων του Εξωραϊστικού Συλλόγου Τσαριτσάνης για το σημαντικό έργο που έχει επιδείξει σε βάθος χρόνου ενώ έλαβε χώρα ομιλία με θέμα τη βιολογική καινοτόμο μέθοδο προστασίας των φυτών διά της θρέψεως, από τον Δρ. Ζώη Ζαρταλούδη και ομιλία με θέμα πώς κρατάμε σπόρους, με εισηγητή τον κ. Νίκο Δομπάζη.

Η ανταλλαγή των σπόρων έγινε με τρόφιμα μακράς διάρκειας για την ενίσχυση των οικονομικά αδύνατων πολιτών ενώ παράλληλα λειτούργησε και αγορά με παραδοσιακά προϊόντα και χειροτεχνήματα με σκοπό την ενίσχυση των μικροπαραγωγών και των χειροτεχνών.