Αυγοτάραχο Στέφος: κατακτά την κορυφή

19 Σεπτεμβρίου 2017

Η πολυτιμότερη τροφή της Μεσογείου εξελίχθηκε σε έναν αληθινό θησαυρό που κατακτά τον κόσμο… Ο λόγος φυσικά για το Αυγοτάραχο Στέφος!

Όταν κοιτάς εκεί που θέλεις να πας δεν μπορείς να χάσεις το στόχο σου και αυτό ακριβώς έχει αποδείξει με τον καλύτερο τρόπο η εταιρία Στέφος. Η ιστορία της ξεκινά το 1962 με τον Γιώργο Στέφο και την οικογένειά του. Μεγαλωμένοι στις όχθες της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου-Αιτωλικού μυήθηκαν στη τέχνη του αυγοτάραχου από τους παραδοσιακούς ψαράδες της εποχής. Αυτή η τέχνη μετουσιώθηκε σε ένα κορυφαίο προϊόν το αυγοτάραχο Στέφου παραγόμενο με τη βασική παραδοσιακή συνταγή. Σε τοπικό επίπεδο πασίγνωστο και εκλεκτό ο κόσμος όμως ακόμα περίμενε να το ανακαλύψει.

Το Αυγοτάραχο Στέφος παρασκευάζεται στην περιοχή του Μεσολογγίου
Το Αυγοτάραχο Στέφος παρασκευάζεται στην περιοχή του Μεσολογγίου

Το 2008 μαζί με τα παιδιά του και με μία ομάδα τεχνολόγων τροφίμων και έμπειρων ειδικών στον τομέα της προώθησης των προϊόντων ίδρυσαν μία εταιρία με έδρα το Αιτωλικό και όραμα να παντρέψουν την παράδοση με την καινοτομία συστήνοντας το αυγοτάραχο σε όλο τον κόσμο. Ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων αποτέλεσε πρωταρχικό μέλημα με την εταιρία να αποκτά πρωτοποριακές εγκαταστάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο για την επεξεργασία, συσκευασία και προώθηση προϊόντων της ανοιχτής θάλασσας, της λιμνοθάλασσας και της υδατοκαλλιέργειας. Το αυγοτάραχο φτιάχνεται από προσεκτικά επιλεγμένα αβγά του θηλυκού κέφαλου τα οποία αλατίζονται ελαφρά με φυσικό θαλασσινό αλάτι Αιτωλικού. Οι σάκοι με τα αβγά τρίβονται ελαφρά με σκοπό τον περιορισμό του αέρα και στη συνέχεια κάθε διπλός σάκος αυγοτάραχου εμβαπτίζεται σε λιωμένο 100% φυσικό κερί μέλισσας.

Μία σειρά εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα αυγοτάραχου συστήθηκε στο παγκόσμιο κοινό κατακτώντας συνεχώς έδαφος αλλά και την εκτίμηση γευσιγνωστών από όλο τον κόσμο. Η χαρακτηριστική και εκλεπτυσμένη γεύση του το τοποθέτησε ανάμεσα στα καλύτερα γαστρονομικά προϊόντα του κόσμου δίνοντάς του μία θέση στα πιο διακεκριμένα εστιατόρια του κόσμου. Τα προϊόντα της Αυγοτάραχο Στέφος αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε χώρες όπως είναι η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και οι ΗΠΑ ενώ σύντομα αναμένεται η ένταξή τους στην αγορά της Ιαπωνίας και της Κορέας.

Ανάμεσα στα προϊόντα που ξεχωρίζουν είναι το Παραδοσιακό Αυγοτάραχο Στέφος σε μπαστούνι καλυμμένο με 100% φυσικό κερί μέλισσας, το Παραδοσιακό Αυγοτάραχο Στέφος Καπνιστό σε μπαστούνι καλυμμένο με 100% φυσικό κερί μέλισσας, το Αυγοτάραχο Στέφος Παραδοσιακό και Καπνιστό σε τρίμμα σε συσκευασία γυάλινου βάζου και το Επιλεγμένο Αυγοτάραχο Στέφος σε φέτες.

Ανάμεσα στα βραχυπρόθεσμα μελλοντικά σχέδια είναι και η κατασκευή ενός κτιρίου το οποίο θα είναι αφιερωμένο σε παρουσιάσεις και εκδηλώσεις γευσιγνωσίας.

Περισσότερες πληροφορίες:
http://www.botargostefos.gr/index.asp