5 tips για μία υγιεινή διατροφική καθημερινότητα στο γραφείο

11 Σεπτεμβρίου 2017

Η επιστροφή στην καθημερινότητα μετά τις διακοπές στο γραφείο μπορεί να είναι μία δύσκολη υπόθεση εάν δεν έχουμε προνοήσει για να μην λοξοδρομήσουμε στους πειρασμούς του… γραφείου. 

Αποχωριστήκαμε την παραλία και τις χαλαρές στιγμές και επιστρέψαμε σε μία απαιτητική καθημερινότητα με γρήγορους ρυθμούς. Η προσαρμογή στα νέα δεδομένα μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση εάν δεν διατηρήσουμε το πρόγραμμά μας και εάν δεν δώσουμε στον εαυτό μας τις σωστές οδηγίες.

1. Η απαραίτητη οργάνωση Σίγουρα είναι δύσκολο μέσα σε μία απαιτητική εργασιακά εβδομάδα να σκεφτούμε και να προγραμματίσουμε σωστά τη διατροφή μας. Το κλειδί στο πρόβλημα αυτό είναι η οργάνωση. Το Σάββατο βγάζουμε το πλάνο διατροφής και τα ψώνια της εβδομάδας ώστε να μη μας λείψει τίποτα τις υπόλοιπες μέρες. Βγάζουμε ένα πρόγραμμα με τα φαγητά που θέλουμε να μαγειρέψουμε και εάν κάποια από αυτά μπορούν να ετοιμαστούν νωρίτερα τα παρασκευάζουμε μερικώς ή ολικώς το Σαββατοκύριακό μας. Το πλάνο διατροφής πρέπει απαραιτήτως να συμπεριλαμβάνει ένα χορταστικό πρωινό αλλά και τα ενδιάμεσα σνακ που θα μας κρατήσουν μακριά από τις κακοτοπιές.

Η υγιεινή διατροφή στο γραφείο απαιτεί καθημερινή οργάνωση.
Η υγιεινή διατροφή στο γραφείο απαιτεί καθημερινή οργάνωση.

2. Εφόδια έκτακτης ανάγκης Δυστυχώς το «τσιμπολόγημα» μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή όταν υπάρχουν μέρες που δεν προλαβαίνουμε ούτε για διάλειμμα είναι ένα αναγκαίο κακό. Φροντίζουμε λοιπόν στο γραφείο μας να υπάρχει μία πλειάδα υγιεινών επιλογών, γλυκών και αρμυρών, που θα μας σώσουν την τελευταία στιγμή από τα… χειρότερα. Ξηροί καρποί και αποξηραμένα φρούτα, μαύρη σοκολάτα, μπάρες δημητριακών κ.α. είναι μερικά μόνο από τα εφόδια του γραφείου!

3. Διάλειμμα για γεύμα Μπορεί μόλις να δώσαμε τη λύση για τις μέρες που η πολλή δουλειά δεν μας επιτρέπει το διάλειμμα ωστόσο αυτό δεν πρέπει να είναι ο κανόνας αλλά η εξαίρεση. Δίνουμε χρόνο στον εαυτό μας να απολαύσει το γεύμα στο γραφείο με όλες του τις αισθήσεις. Με αυτό τον τρόπο θα νιώσουμε μεγαλύτερη πληρότητα αλλά και το χρόνο στον οργανισμό μας να ξεκουραστεί.

Ένα διάλειμμα για γεύμα στο γραφείο είναι τουλάχιστον απαραίτητο
Ένα διάλειμμα για γεύμα στο γραφείο είναι τουλάχιστον απαραίτητο

4. Όταν όλοι παραγγέλνουν Το να επιλέγουμε την υγιεινή διατροφή δεν σημαίνει πως πρέπει να απομονωθούμε από τους υπόλοιπους ή πως θα είμαστε εκείνοι που θα κάνουμε μονίμως «χαλάστρα» στην παρέα. Δίνουμε το περιθώριο στον εαυτό μας για μικρές ατασθαλίες όπως είναι το να παραγγείλουμε μία φορά την εβδομάδα το αγαπημένο μας έτοιμο γεύμα. Επιπλέον, υπάρχουν αρκετές υγιεινές επιλογές έτοιμου φαγητού ενώ ορισμένα delivery παρέχουν μέχρι και καταλόγους με θερμίδες και γλυκαιμικούς δείκτες!

5. Γεννηθήκαμε για τα δύσκολα Όσο δύσκολο κι αν μπορεί να θεωρεί το να παρκάρουμε μερικά τετράγωνα μακριά από το γραφείο δίνοντας με αυτό τον τρόπο στο σώμα μας μία μικρή δυνατότητα άσκησης. Επιλέγουμε ενέργειες που θα μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε την ευεξία μας για αυτό δεν παίρνουμε το ασανσέρ και προτιμούμε τις σκάλες ενώ σηκωνόμαστε συχνά από το γραφείο για να πάμε μέχρι τον εκτυπωτή ή το γραφείο του συναδέλφου αλλάζοντας με αυτό τον τρόπο στάση στο σώμα μας και ξεκουράζοντας τα μάτια μας.