Τα κατεργασμένα τρόφιμα και ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου

8 Σεπτεμβρίου 2017

Πρόσφατη έρευνα φέρνει νέες αποδείξεις για τον ρόλο που παίζουν τα κατεργασμένα τρόφιμα στον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα στην Tucson με έρευνά τους υποδεικνύουν ότι τα κατεργασμένα τρόφιμα υψηλής πυκνότητας μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο σε ηλικιωμένες γυναίκες ακόμα κι αν αυτές έχουν αδύνατη σιλουέτα και είναι σε φόρμα. Η υψηλή πυκνότητα ενός τροφίμου φανερώνεται από το λόγω των θερμίδων του τροφίμου ανά γραμμάριο ποσότητας. Αναφερόμαστε λοιπόν σε παχυντικά κατεργασμένα τρόφιμα με υψηλά λιπαρά.

Πρόσφατη μελέτη φέρνει νέες αποδείξεις για τον ρόλο που παίζουν τα κατεργασμένα τρόφιμα στον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.
Πρόσφατη μελέτη φέρνει νέες αποδείξεις για τον ρόλο που παίζουν τα κατεργασμένα τρόφιμα στον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Οι ερευνητές δημοσίευσαν τα αποτελέσματά τους στο περιοδικό Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics και για να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους ανέλυσαν δεδομένα που αφορούσαν 90.000 μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Η συλλογή των δεδομένων πραγματοποιήθηκε με τη χρήση ερωτηματολογίων που αφορούσαν στη συχνότητα κατανάλωσης τροφών με σκοπό τον υπολογισμό της πρόσληψης ενέργειας αλλά και της ποιότητας των τροφίμων που επέλεγαν ώστε να γίνει εφικτός ο εντοπισμός των επιπτώσεων της ενεργειακής πυκνότητας της διατροφής στο ενδεχόμενο εμφάνισης καρκίνου. Όπως ανέφεραν οι επιστήμονες η κατανάλωση τροφής υψηλής σε ενεργειακή πυκνότητα αύξησε κατά 10% τον κίνδυνο καρκίνου που συνδέεται με την παχυσαρκία σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες οι οποίες είχαν φυσιολογικό Δείκτη Μάζας Σώματος.