Andronis Gastronomy 2017: Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομίας στη Σαντορίνη

1 Αυγούστου 2017

Για τρίτη χρονιά διοργανώνεται το κορυφαίο διεθνές φεστιβάλ γαστρονομίας Andronis Gastronomy με την παρουσία βραβευμένων σεφ από όλο τον κόσμο.

Από τις 27 Ιουνίου μέχρι και τις 26 Σεπτεμβρίου ένα πανόραμα δημιουργικής μαγειρικής τέχνης παρουσιάζεται στη Σαντορίνη στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Andronis Gastronomy 2017.
Η διοργάνωση αποτελεί πρωτοβουλία του ομίλου ξενοδοχείων Andronis και λαμβάνει χώρα για τρίτη χρονιά στο νησί των Κυκλάδων. Τρία εστιατόρια των ξενοδοχείων, τα «Lycabettus», «Lauda» και «Throubi» θα φιλοξενήσουν τους σεφ.

Andronis Gastronomy 2017: Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομίας στη Σαντορίνη
Andronis Gastronomy 2017: Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομίας στη Σαντορίνη

Η έναρξη έγινε με τον πολυβραβευμένο Ισπανό Sergio Bastard Comas, και τη σκυτάλη πήρε ο βραβευμένος με δύο αστέρια Hervé Deville από το «Sketch» (Λονδίνο). Προσεχώς 1-2 στη Σαντορίνη θα βρεθεί ο σεφ του εστιατορίου «Lasarte» του Martín Berasategui στη Βαρκελώνη που φέτος απέσπασε τρία αστέρια, ο Paolo Casagrande. Στις 10-11/08 ο σεφ William Mahi από το «210° Kitchen + Drinkery» της Μανίλας θα δώσει τη δική του εκδοχή του fine dining ενώ στις 17/08 ο Γιάννης Παροίκος από το «Varoulko Seaside» θα παρουσιάσει τις δικές του δημιουργίες. Στις 22-23/08 έρχεται ο Emmanuel Renaut, σεφ και ιδρυτής του «Flocons de Sel» (3 Michelin) ο οποίος έχει την τάση να δουλεύει με άργια φυτά. Ο Έλληνας Σπύρος Αγιούς θα παρουσιάσει στις 29/08 τις δημιουργίες που έχει εμπνευστεί όντως ήδη στη Σαντορίνη στο εστιατόριο Santoro του ξενοδοχείου Grace Santorini. Η συνέχεια γίνεται με ακόμα έναν Έλληνα τον βραβευμένο με Toque d’Or για την γαστρονομική του δουλειά στο «Danai», Βασίλη Μουρατίδη. Το Andronis Gastronomy 2017 θα ολοκληρωθεί στις 26/09 με την παρουσία του βραβευμένου ως Καλύτερου Ανερχόμενου Σεφ στο παγκοσμίου βελινεκούς συνέδριο γαστρονομίας, Madrid Fusion, Oscar Calleja.

Περισσότερες πληροφορίες για το Andronis Gastronomy 2017 στο http://www.andronisexclusive.com/el-gr/gastronomy/schedule/