Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο Lesvos Food Fest

24 Ιουλίου 2017

Από τις 14 μέχρι και τις 16 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο Μόλυβο το 1ο Lesvos Food Fest.

Σε ένα νησί που υπήρξε πάντοτε σταυροδρόμι γαστρονομικών πολιτισμών διοργανώθηκε φέτος στο Μόλυβο το 1ο Lesvos Food Fest με στόχο τη δυναμική προβολή της Λεσβιακής γαστρονομίας και κουλτούρας.
Στο πλαίσιο του 1ου Lesvos Food Fest διοργανώθηκε μία πληθώρα δραστηριοτήτων η οποία είχε ως σκοπό την ανάδειξη των ντόπιων πρώτων υλών και τη Λεσβιακή γαστρονομική κουλτούρα προσανατολίζοντας τις γεύσεις και την παρουσίαση τους σε ένα πάντρεμα παραδοσιακών και σύγχρονων πρότυπων.

Από τις 14 μέχρι και τις 16 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο Μόλυβο το 1ο Lesvos Food Fest.
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο Lesvos Food Fest

Την πρώτη μέρα του φεστιβάλ οι ντόπιες γυναίκες άνοιξαν τις πόρτες και τις αυλές τους παρουσιάζοντας στους επισκέπτες τη διαδικασία παρασκευής ντόπιων εδεσμάτων όπως οι Χάχλες, οι Γιουφκάδες, τα Αμυγδαλωτά (ή Γεμάτα) και το Μανεστράκι, παροτρύνοντάς τους παράλληλα να συμμετάσχουν στη διαδικασία. Την ίδια μέρα προσφέρονταν στους επισκέπτες προτάσεις και συνθέσεις σε fingerfood/μπουκίτσες, παρουσιάζοντας παράλληλα και πρωτότυπες ιδέες για σερβίρισμα. Η δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ περιελάμβανε δραστηριότητες για τα παιδιά αλλά και cocktail για τους μεγάλους εμπνευσμένα από ποτά που παράγονται από τις Λεσβιακές ποτοποιίες. Η τρίτη ημέρα ήταν αφιερωμένη στο ούζο με μία μεγάλη γιορτή που στήθηκε στο λιμάνι του Μολύβου με έμφαση στη γαστρονομική παράδοση του νησιού. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε γευσιγνωσία ελαιόλαδου αλλά και παρουσίαση των τοπικών βοτάνων και του θαλασσινού αλατιού.

Η διοργάνωση έφερε την υπογραφή της Molyvos Wine and Dine σε συνεργασία με τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας.

Περισσότερες πληροφορίες http://lesvosfoodfest.com/