Το κρητικό κρασί ταξίδεψε στο Όσλο

28 Ιουνίου 2017

Προωθητικές ενέργειες πραγματοποιήθηκαν στο Όσλο της Νορβηγίας για το κρητικό κρασί.

Ένα ξεχωριστό εκπαιδευτικό Master Class διοργάνωσε το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης (Wines of Crete) στο Όσλο της Νορβηγίας παρουσιάζοντας το κρητικό κρασί καθώς και τις γηγενείς ποικιλίες του νησιού. Πρόκειται για τη δεύτερη ενέργεια παρουσίασης και προβολής του κρητικού κρασιού στο Όσλο από τους οινοποιούς της Κρήτης καθώς ανάλογες ενέργειες προώθησης είχαν γίνει και πέρσι. Ο δημοσιογράφος οίνου και συγγραφέας Νίκος Μάνεσης καθώς και ο οινοποιός και πρόεδρος του ΔΣ του Δικτύου Οινοποιών Νομού Ηρακλείου Νίκος Μηλιαράκης ήταν εκείνοι που ανέλαβαν την παρουσίαση.

Το κρητικό κρασί ταξίδεψε στο Όσλο
Το κρητικό κρασί ταξίδεψε στο Όσλο

Οι επαγγελματίες από το χώρο του οίνου που παρευρέθηκαν δοκίμασαν συνολικά 60 ετικέτες που είχαν ως επίκεντρο τις κρητικές ποικιλίες από 19 διαφορετικά οινοποιία του νησιού έχοντας τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα σημαντικά οινικά χαρακτηριστικά του νησιού. Τα λευκά κρασιά της εσοδείας 2016 ήταν εκείνα που έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση όπως αποκάλυψε το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης. Άνθρωποι του κρατικού μονοπωλίου όπως ο υπεύθυνος αγορών για την Ελλάδα, εισαγωγείς κρασιού της Νορβηγίας καθώς και δημοσιογράφοι του τοπικού Τύπου (σ.σ. Aperitif) ήταν ανάμεσα στους συμμετέχοντες του Master Class.

Η χρηματοδότηση της ενέργειας πραγματοποιήθηκε με εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους και οι οινοποιοί της Κρήτης έχουν την πρόθεση να συνεχίσουν συλλογικά τις ενέργειές τους προκειμένου να ενισχύσουν την εξωστρέφεια και τη φήμη του κρητικού αμπελώνα και των οίνων με ονομασία προέλευσης. Μάλιστα, στις 21 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ανάλογη ενέργεια για το κρητικό κρασί στη Νέα Υόρκη.