Anuga 2017: Όλα όσα θέλετε να μάθετε

23 Ιουνίου 2017

Αναμφίβολα, η Anuga 2017 θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εμπορικές εκθέσεις τροφίμων και ποτών. Μοιραία, λοιπόν, η συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στο Μουσείο Ακρόπολης προσέλκυσε το ενδιαφέρον αμέτρητων δημοσιογράφων και food bloggers από την Ελλάδα και την Τουρκία, οι οποίοι μετέφεραν τον παλμό του προγράμματος της έκθεσης στους χιλιάδες ενδιαφερόμενους. 

Ο Εκθεσιακός Οργανισμός της Κολωνίας και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, επίσημος αντιπρόσωπος του Εκθεσιακού Οργανισμού στην Ελλάδα διοργάνωσαν συνέντευξη Τύπου για την έκθεση Anuga 2017. Το πρόγραμμα της κορυφαίας διεθνούς έκθεσης τροφίμων και ποτών που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 μέχρι τις 11 Οκτωβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Koelnmesse της Κολωνίας στη Γερμανία, παρουσιάστηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης με Έλληνες και Τούρκους δημοσιογράφους να δίνουν το «παρών». Η συνέντευξη Τύπου παραχωρήθηκε την Πέμπτη 1η Ιουνίου με τους διοργανωτές να υπογραμμίζουν τη σημασία της έκθεσης η οποία παρουσιάζει περίπου 7.200 εκθέτες από 100 χώρες και υποδέχεται περισσότερους από 160.000 επισκέπτες του κλάδου.

Anuga 2017: Όλα όσα θέλετε να μάθετε
Anuga 2017: Όλα όσα θέλετε να μάθετε

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος κα. Katharina C. Hamma εξήγησε τους λόγους που η Anuga είναι η μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στον κόσμο αποκαλύπτοντας πως το 89% των εκθετών και το 69% των επισκεπτών προέρχονται από το εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της τόνισε πως η Ελλάδα βρίσκεται πάντοτε ανάμεσα στις δέκα μεγαλύτερες συμμετοχές του εξωτερικού αναφέροντας πως το 2015 συνολικά 279 ελληνικές επιχειρήσεις είχαν συμμετάσχει στην έκθεση: «Αυτή η συνεχής συμμετοχή της Ελλάδας στην Anuga υπογραμμίζει το διαχρονικό και επιτυχημένο τρόπο με τον οποίο ένας μεγάλος αριθμός ελληνικών επιχειρήσεων διαμορφώνουν την εξαγωγική δραστηριότητά τους. Και κατά το τρέχον έτος αναμένουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα από την Ελλάδα. Πολυάριθμοι Έλληνες επισκέπτες του κλάδου ταξιδεύουν στην Κολωνία για την έκθεση Anuga. Το 2015 καταγράφηκαν 2.990 αγοραστές. Και αυτό είναι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου Δρ. Αθανάσιος Κελέμης ο οποίος στάθηκε στο σημαντικό μέγεθος της Anuga χαρακτηρίζοντάς τη «ναυαρχίδα των εκθέσεων» ενώ τόνισε τη σημασία του κλάδου τροφίμων και ποτών στην Ελλάδα καθώς πρόκειται για έναν κλάδο που έχει διατηρήσει τη δυναμικότητά του παρά τις συνθήκες κρίσης εξακολουθώντας να αποτελεί «ένα εκ των βασικότερων πυλώνων ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, τόνωσης της απασχόλησης και προσέλκυσης επενδύσεων.» Επιπλέον, μιλώντας για τον Εκθεσιακό Οργανισμό της Κολωνίας αναφέρθηκε στην ηγετική του θέση σε διεθνές επίπεδο ενώ υπογράμμισε το γεγονός πως είναι κορυφαίος στρατηγικός εταίρος για το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο εδώ και 60 χρόνια λειτουργώντας πάντοτε με αμοιβαίο σεβασμό και αμφίδρομη υποστήριξη.

Anuga 2017: Όλα όσα θέλετε να μάθετε
Anuga 2017: Όλα όσα θέλετε να μάθετε

Οι ομιλίες του Πρόεδρου της Enterprise Greece, κ. Χρήστου Στάικου, του Διευθύνοντος Συμβούλου της Promo Solution, κ. Αθανάσιου Πίγκου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE, κ. Αλκιβιάδη Καλαμπόκη, ήταν εκείνες που ολοκλήρωσαν τη συνέντευξη Τύπου τονίζοντας το γεγονός ότι ολοένα και περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις εκφράζουν την επιθυμία τους να συμμετάσχουν στη διεθνή έκθεση Anuga. Τη λήξη της συνέντευξης Τύπου ακολούθησε περιήγηση στο χώρο του Μουσείου και δείπνο στο Εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Περισσότερες πληροφορίες για την Anuga 2017: Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, τηλ.: 210- 6419028.